Το πρόγραμμα «εορτάΖΩ και ψωνίΖΩ στο Ρέθυμνο» διοργανώνεται για 15η συνεχόμενη χρόνια από τον Εμπορικό Σύλλογο Ρεθύμνης και  αποτελεί  πλέον θεσμό στα Χριστουγεννιάτικα δρώμενα της πόλης του Ρεθυμνου. 

Στην σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρονται και τα εξής:

Κάθε χρόνο, με τη χρηματοδότηση του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης και τη βοήθεια του Δήμου Ρεθύμνης, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ευχάριστο εορταστικό κλίμα για μικρούς και μεγάλους ώστε να ζήσουμε όλοι το όνειρο των Χριστουγέννων. Φέτος έχουμε και την υποστήριξη της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου. 

Για την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων- Πρωτοχρονιάς, έχουμε διοργανώσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων  με στόχο να δημιουργήσουμε μια μαγική διαδρομή στην αγορά, όπου οι έμποροι , οι καταναλωτές αλλά και οι μικροί μας φίλοι θα εισπράξουν το πνεύμα των εορτών, θα διασκεδάσουν και θα ζήσουν τη χαρά τους.  

Ξεκινήσαμε με τον στολισμό των Εμπορικών δρόμων της πόλης μας,  όπου οι ίδιοι οι έμποροι με τη βοήθεια του Συλλόγου μας, φώτισαν τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του Ιστορικού Κέντρου του Ρεθύμνου και συνεχίζουμε με τον  στολισμό των δύο Χριστουγεννιάτικων Δέντρων μας. 

Το «Δέντρο της Ελπίδας» θα στολιστεί από τους μαθητές του 1ου Ειδικού σχολείου Ρεθύμνου την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 στις 11:00 το πρωί στη συμβολή των οδών Αρκαδίου και Βάρδα Καλλέργη με στολίδια που θα φτιάξουν οι ίδιοι οι μαθητές. 

Το «Δέντρο της Αγάπης» θα στολιστεί από το Σύλλογο Αγάπη, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 στις 12:00, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στο ύψος της Μεγάλης Πόρτας, με στολίδια που θα έχουν κατασκευάσει οι ίδιοι. Τα μέλη του Συλλόγου Αγάπης θα βοηθήσουν οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της θεατρικής παράστασης «Όλιβερ Τουίστ» του Θεατρικού Περίπλου, σε σκηνοθεσία του Θωμά Καντιφέ. 

Οι εκδηλώσεις μας θα ολοκληρωθούν για την εβδομάδα αυτή, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 15:00 στην οδό Σουλίου,  όπου ο Λευτέρης Τζαγκαράκης με την λύρα και την φωνή του θα μας ταξιδέψει με αγαπημένα συναυλιακά τραγούδια.

Μαζί του θα είναι οι : Γιάννης Κορίνθιος : Κιθάρα – Τραγούδι, Δημήτρας Βαρούχας : Πλήκτρα, Χριστόφορος Πιτσιδήμος : Κρουστά. 

Τέλος σας υπενθυμίζουμε τους δύο διαγωνισμούς  που βρίσκονται σε εξέλιξη! 

Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά τον καθιερωμένο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΒΙΤΡΙΝΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, βραβεύοντας τις τρεις πρώτες βιτρίνες με τις περισσότερες ψήφους. 

Η διαδικασία για την συμμετοχή στο διαγωνισμό αυτό είναι η ακόλουθη:   

Έως τις  12 Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail του Εμπορικού Συλλόγου [email protected] γράφοντας την Επωνυμία του καταστήματος, την διεύθυνση, το τηλέφωνο επικοινωνίας και επισυνάπτοντας δύο φωτογραφίες της στολισμένης βιτρίνας τους. 

Φέτος οι καταναλωτές συμμετέχουν και με ένα ακόμα τρόπο,  υποδεικνύοντας μας την βιτρίνα της επιλογής τους. Μετά την υπόδειξη, ένας εκπρόσωπος του συλλόγου μας θα επικοινωνήσει με το εν λόγω κατάστημα, το οποίο θα ακολουθήσει την παραπάνω διαδικασία για την συμμετοχή του στον διαγωνισμό.  

Ο δεύτερος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά και αφορά τη ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ. Όπως και στον πρώτο διαγωνισμό, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, στέλνοντας μια φωτογραφία με τον στολισμένο δρόμο της αρεσκείας τους στο e-mail του Εμπορικού Συλλόγου [email protected] έως και 12 Δεκεμβρίου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook