Ο Δήμος Κισσάμου, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κισσάμου (Κ.Ε.ΔΗ.Κ.) και η Νεολαία Κισσάμου (ΝΕ.ΚΙ) στο πλαίσιο της ετήσιας καμπάνιας πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων με τίτλο “Μείνε στο δρόμο σου”, πραγματοποίησαν εκδήλωση στην αντίστοιχη αίθουσα του Δήμου Κισσάμου για να προβληθεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, Αντώνης Τσαπατάκης ο οποίος είχε την ευκαιρία να μιλήσει και να συνομιλήσει με τα παιδιά τεσσάρων σχολείων της Κισσάμου (ΕΠΑΛ Κισσάμου, Γενικό Λύκειο Κισσάμου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Κισσάμου και 1ο Γυμνάσιο Κισσάμου) που παρακολούθησαν την άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Ο Αντώνης Τσαπατάκης είχε μάλιστα την ευκαιρία να απαντήσει στις καίριες ερωτήσεις των μικρών παιδιών, να λύσει πολλές από τις απορίες τους και να τους συμβουλέψει σε ότι αφορά τα τροχαία ατυχήματα, δίνοντας οδηγίες σωστής οδηγικής συμπεριφοράς. Μάλιστα, ο Αντώνης Τσαπατάκης περιέγραψε τις εμπειρίες του και τις δύσκολες στιγμές που πέρασε όταν υπέστη το ατύχημα σε μικρή ηλικία.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Κισσάμου, Θοδωρής Σταθάκης, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Γλαμπεδάκης, ο πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Κ. Μανώλης Δερουκάκης, ο πρόεδρος της ΝΕ.ΚΙ. Χρήστος Μαρούγκας, οι διευθυντές των σχολείων που παρέστησαν στην εκδήλωση και πλήθος μαθητών που κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κισσάμου. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θοδωρής Σταθάκης (Δήμαρχος Κισσάμου): Ήταν μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Κισσάμου και της ΚΕΔΗΚ ώστε να συμβουλέψουμε τους νέους και να τους δώσουμε κατευθύνσεις σωστής οδηγικής συμπεριφοράς. Λιγότερα λάθη σημαίνουν περισσότερη αγάπη για τη ζωή και λιγότερος πόνος στις οικογένειές μας. Ελπίζουμε αυτή η καμπάνια να στηριχθεί από όλους τους φορείς και να έχουμε σκοπό να την ενισχύσουμε για χρόνια. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου οδικής εκπαίδευσης που είναι το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής το οποίο θα ξεκινήσει να λειτουργεί στις αρχές του 2017 προσφέροντας κανόνες οδικής ασφάλειας στα μικρά παιδιά. Η παρουσία του Αντώνη Τσαπατάκη ήταν σημαντική διότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους Νέους της Κισσάμου και να τους καθοδηγήσει με παραστατικό και ειλικρινές τρόπο. Ο Αντώνης είναι ένας Ολυμπιονίκης της ζωής και μπορεί να καθοδηγήσει τα νέα παιδιά, προς αποφυγή τέτοιων δυσάρεστων γεγονότων.

Αντώνης Τσαπατάκης (Παραολυμπιονίκης κολύμβησης): Μια σημαντική πρωτοβουλία η οποία δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο της Κισσάμου να παραδειγματιστεί και να ενημερωθεί για τις τραγικές συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων. Η έλλειψη παιδείας είναι αυτή που οδηγεί σε δυσάρεστες καταστάσεις και αυτή η καμπάνια έχει ως στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση όλων, σε ότι έχει να κάνει με την οδηγική μας συμπεριφορά.

Μανώλης Δερουκάκης (Πρόεδρος ΚΕΔΗΚ): Ξεκινήσαμε σήμερα τη συγκεκριμένη καμπάνια. Προέκυψε η ανάγκη διότι η Κίσσαμος έχει υψηλά ποσοστά τροχαίων ατυχημάτων. Θέλουμε αυτή η καμπάνια να διευρυνθεί ώστε οι Νέοι κυρίως,να αποκτήσουν γνώσεις οδηγικής συμπεριφοράς. 

Χρήστος Μαρούγκας (Πρόεδρος ΝΕ.ΚΙ): Επιτέλους ξεκινάμε ώστε να προσπαθήσουμε και εμείς με όλες τις δυνάμεις μας να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα. Ο Αντώνης Τσαπατάκης βοηθάει πολύ προς αυτή την κατεύθυνση και θέλουμε η πρωτοβουλία αυτή να λάβει πανελλήνια εμβέλεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook