Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Τροχαίων Δυστυχημάτων ”ΣΤΗΡΙΖΩ” ”Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ” (Πάρκο Τροχαίων Δυστυχημάτων Χρήστου Πολέντα – Μνημείο ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια) παρακολουθεί με ενδιαφέρον και αγωνία τις εκπομπές στο κανάλι της Βουλής για την οδική ασφάλεια. Απέστειλε μάλιστα και την παρακάτω αναφορά σε όλα τα μέλη της επιτροπής της Βουλής:
    
“Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και Κύριοι, 

Επιτρέψτε μας να σας εκφράσουμε την πλήρη απογοήτευσή μας και την πικρία που νοιώθουμε από την επιλογή σας να καλείτε στο κανάλι της Βουλής όσους έχετε καλέσει για να σας καταθέσουν όσα σας έχουν καταθέσει, έχοντας απαξιώσει παντελώς την ύπαρξη, τη δράση μας, τον πολυετή εθελοντικό αγώνα μας και γενικά την ύπαρξη και παρουσία μας. 
Κύριε Πρόεδρε,

Δυστυχώς  δεν είμεθα κάτοικοι του λεκανοπέδιου Αττικής και αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είμεθα επαγγελματίες και ως εκ τούτου ενδεχομένως να μην είμαστε αρεστοί ή γνωστοί στην επιτροπή σας. Ωστόσο, τον τεράστιο αγώνα μας για την οδική ασφάλεια έχουν αναγνωρίσει μέχρι τώρα εκτός από την παρούσα επιτροπή σας, ο Γ.Γ. ΤΟΥ Ο.Η.Ε, Πρόεδροι της Ελληνικής Δημοκρατίας,  ο Οικουμενικός Πατριάρχης, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, Πρωθυπουργοί της Ελλάδος, η Βουλή της Ελλάδος επί κυρίου Σιούφα και άλλοι πολλοί. 

Δυστυχώς εσείς από ότι αντιλαμβανόμεθα δεν μας ξέρετε παρότι σας έχουμε κοινοποιήσει πρωτόγνωρες ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ δράσεις που πραγματοποιούμε μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται η έκδοση του βιβλίου ”Οδηγός Αντιμετώπισης Τροχαίων”, τα δεκαήμερα δράσεων, στα σχολεία για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων στο νομό Χανιών, καθώς και την διενέργεια μέχρι τώρα τριών διεθνών φοιτητικών – μαθητικών διαγωνισμών πολυμέσων (polentas park.gr).  
Κύριε Πρόεδρε, 
Κυρίες και Κύριοι,

Σας παρακαλούμε ζητήστε να δείτε το πολυσέλιδο και αναλυτικότατο υπόμνημα που είχαμε καταθέσει σε έντυπη και ψηφιακή μορφή σε προηγούμενη επιτροπή και δείτε από τις συγκεκριμένες και αναλυτικά αναφερθείσες προτάσεις μας (υφιστάμενη κατάσταση – διαπιστώσεις -προτάσεις) ποια πρότασή μας  αξιολογήθηκε και με ποια αποτελέσματα.
Κύριε Πρόεδρε, 

Η απουσία μας και η μή δυνατότητα να σας αναπτύξουμε συγκεκριμένες προτάσεις μας, που είναι αποτέλεσμά πόνου, θλίψης και δυστυχίας απόρροια ενός τροχαίου δεν βοηθάει πουθενά, όπως δεν βοήθησε πουθενά η μέχρι τώρα πολιτική (μας σας)που μόνο στην αύξηση των τροχαίων επιτέλεσε. 

Ας μην ακούμε πλέον λόγια του αέρα ότι δήθεν έχουμε μείωση τροχαίων. γιατί δυστυχώς εκτός των άλλων δεν είμαστε ΑΚΟΜΑ σε θέση να ξέρουμε ποσά θύματα τροχαίων έχουμε, καθώς σε κανένα ΔΗΜΟ της χώρας δεν καταγράφεται ως θύμα τροχαίου όποιος «μας αφήσει» μετά από λίγες ημέρες, Η ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ημέρα.

Εκτιμούμε  κύριε Πρόεδρε ότι και οι μή επαγγελματίες  του είδους που διαμένουν εκτός Αθηνών πρέπει να έχουμε την ευκαιρία να σας ενημερώνουμε για το καλό της κοινωνίας και μόνο αυτής. 

Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και Κύριοι, 

Επιτρέψτε μας τέλος να σας καταθέσουμε ότι κατά την ταπεινή μας γνώμη και με κάθε σεβασμό στο δύσκολο έργο που επιτελείτε, η επιτροπή σας έπρεπε αν δεν όφειλε τουλάχιστον να πραγματοποίηση την πρώτη της συνεδρίαση στον Μοναδικό Παγκοσμίως Χώρο που είναι αφιερωμένος στην μνήμη όλων των τροχαίων δυστυχημάτων όπου φιλοξενείτε και το μνημείο του Ο.Η.Ε. για την οδική ασφάλεια .”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook