Σύμφωνα με αναφορές, κάτοχοι του νέου MacBook Pro με Touch Bar αντιμετωπίζουν ζητήματα με την μπαταρία, αφού οι υπολογιστές τους δεν προσφέρουν την all-day αυτονομία που υπόσχεται η Αμερικάνικη εταιρεία στην ιστοσελίδα της.

Ανάμεσα σε άλλες ιστοσελίδες, τόσο η κοινότητα υποστήριξης της Apple όσο και το σχετικό thread για την εταιρεία στο Reddit έχουν γεμίσει με παράπονα από πελάτες που ισχυρίζονται ότι δεν απολαμβάνουν ούτε τις μισές από τις δέκα ώρες που διαφημίζονταν όταν αγόρασαν τον υπολογιστή τους.

“Μόλις πρόσφατα έλαβα το νέο 15 ιντσών MacBook Pro με την Touch Bar. Η διάρκεια της μπαταρίας είναι φρικτή” γράφει ένας χρήστης στην κοινότητα υποστήριξης της Apple και συμπληρώνει: “Έχω ανοιχτό τον Safari με 6 καρτέλες και με 95% μπαταρία, και μου λέει πως απομένουν λιγότερες από 3 ώρες μπαταρίας. Δεν έπρεπε κανονικά με αυτό το πράγμα να έχω 10 ώρες; Εξάντλησα την μπαταρία εχθές το βράδυ μέσα σε τρεις ώρες μόνο με το να σερφάρω στον ιστό. Δεν παρακολουθούσε βίντεο, απλώς σερφάριζα. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το laptop μου;”

Για την ώρα, δεν είναι ξεκάθαρο αν το ζήτημα οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα στο hardware ή στο software. Παρόλα αυτά, κάποιοι υποπτεύονται ότι το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στο chip γραφικών Radeon, το οποίο ενδέχεται να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από όση θα έπρεπε. Η Apple σύμφωνα με εκτιμήσεις βρίσκεται σε φάση διερεύνησης του ζητήματος ωστόσο αυτό δεν σταμάτησε αρκετούς από το να επιστρέψουν τους υπολογιστές τους πίσω για να τον ανταλλάξουν με άλλο ή για να πάρουν τα χρήματα τους πίσω.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook