Η Λαϊκή Επιτροπή Μαλεβιζίου μαζί με το Συνδικάτο Οικοδόμων, την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου οργανώνουν νέα συνέλευση για τα πρόστιμα - χαράτσια στα αυθαίρετα κτίσματα την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. 

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στο Γάζι και καλούν τους κάτοικους του Δήμου Μαλεβιζίου να συμμετάσχουν.

Όπως αναφέρει η Λαϊκή Επιτροπή στην ανακοίνωσή της:

"Θα κάνουμε μία πρώτη συλλογή των κειμένων υπογραφών που έχουν συμπληρωθεί και θα αποφασίσουμε συλλογικά για τη συνέχεια του δίκαιου αγώνα μας.

Διεκδικούμε:

Να διαγραφούν ΤΩΡΑ όλα τα πρόστιμα κυβέρνησης, δήμων και πολεοδομίας σε εργατικές λαϊκές οικογένειες, για σπίτια και μικρομάγαζα. Ούτε μια δόση, ούτε 100! Αρκετά πληρώσαμε! Κανένα σπίτι εργατικής – λαϊκής οικογένειας  στα χέρια τραπεζίτη!
Να πληρώσουν και με το παραπάνω τα μεγάλα συμφέροντα, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλοεπιχειρηματίες, τραπεζίτες και μεγαλοϊδιοκτήτες γης και κατοικιών που έχουν θησαυρίσει απ’ την κατάσταση. 

Με ευθύνη και δαπάνες του κράτους, φορολογώντας το μεγάλο κεφάλαιο, να εξασφαλιστεί κύρια κατοικία για ΚΑΘΕ εργατική-λαϊκή οικογένεια που να καλύπτει το σύνολο των λαϊκών αναγκών. Να προχωρήσουν άμεσα τα απαραίτητα έργα υποδομής στις γειτονίες μας  (αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία, υποδομές μεταφορών, ύδρευσης - άρδευσης - αποχέτευσης, ενεργειακών δικτύων, σχολειά, πλατείες, χώροι στάθμευσης κλπ), επιλύοντας και  το πρόβλημα χαρακτηρισμού χιλιάδων λαϊκών οικογενειών ως «αυθαίρετους  οικιστές». Ταυτόχρονα να επιλυθεί το πρόβλημα μεταβίβασης των ακινήτων και των εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησιών.

Να μη προχωρήσει ο δήμος Μαλεβιζίου σε καμία εκβιαστική βεβαίωση προστίμου σε κτίσματα εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Να συνεδριάσει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο και να πάρει θέση στα αιτήματα μας."