Με δρομολόγηση έκτακτων πτήσεων σχεδιάζεται η επιστροφή των μαθητών που πραγματοποίησαν πενθήμερη εκδρομή στην Κρήτη και εγκλωβίστηκαν στο νησί λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.

Ήδη χθες ο δήμος Νέου Φαλήρου είχε αποφασίσει επιστροφή αεροπορικώς των μαθητών του δήμου του, που είχαν έρθει για εκδρομή στα Χανιά.

Πλέον στη λύση των πτήσεων έχουν στραφεί οι αρμόδιοι και για τα υπόλοιπα παιδιά. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι έχουν κανοντιστεί έκτακτες πτήσεις με τις αεροπορικές εταιρείες Aegean, Sky Express και Astra και από τα Χανιά και από το Ηράκλειο. Λόγω όμως, του μεγάλου αριθμού μαθητών, άνω των 2.500 δεν είναι γνωστό αν η επιστροφή του συνόλου θα έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα.

Το συντονισμό έχει αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και η μεταφορά θα γίνει δωρεάν για τους μαθητές

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η πρώτη πτήση αναχώρησε ήδη απο τις 10:15 το πρωί, ενω οι επόμενες δύο πτήσεις αναμένεται να αναχωρήσουν στις 14:45 και 17:15

Όπως είπαν οι μαθητές στο Flashnews.gr, πέρα από τα επιπλέον χρήματα που κατανάλωσαν αυτές τις ημέρες, οι περισσότεροι από αυτούς είναι μαθητές Γ’΄Λυκείου οπότε δημιουργείται πρόβλημα στο καθημερινό πρόγραμμα τους.

Οι γονείς μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στις Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου (τηλ.2813 406910 ‐ 12) και Χανίων (τηλ:28210 89240, 52777)

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook