Σε καθημερινό αγώνα έχει εξελιχθεί για τους επιβάτες των λεωφορείων η προμήθεια εισιτηρίου αφού όλο και λιγοστεύουν τα σημεία πώλησης.

Οπως γράφει η Καθημερινή η πλειονότητα των περιπτέρων δεν διαθέτει πλέον εισιτήρια, καθώς οι περισσότεροι περιπτερούχοι αρνούνται να αγοράσουν τις δεσμίδες των 50 ή 100 εισιτηρίων.

Ο λόγος είναι απλώς δεν συμφέρει τους περιπτεριούχους η πώληση των εισιτηρίων με τους όρους που υπάρχουν. 
Οπως γράφει και η εφημερίδα μπορεί ο περιπτεράς να εισπράττει το 4% από κάθε εισιτήριο που πωλεί, ωστόσο πρέπει ο τζίρος να είναι ιδιαίτερα ενισχυμένος για να τον συμφέρει. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι οι δεσμίδες εισιτηρίων προπληρώνονται στον ΟΑΣΑ, οι περιπτερούχοι δεν είναι διατεθειμένοι να στερηθούν την περιορισμένη ρευστότητα που έχουν. 

Ο ΟΑΣΑ από την πλευρά του υποστηρίζει ότι πολλά είναι τα περίπτερα που έχουν κλείσει εν μέσω κρίσης, με αποτέλεσμα οι επιλογές του Οργανισμού να είναι περιορισμένες. Τα σημεία πώλησης εισιτηρίων έχουν περιοριστεί στα 1.100 περίπου από 4.000 που ήταν το 2011. Στο παρελθόν είχαν γίνει προσπάθειες να διατεθούν εισιτήρια σε σούπερ μάρκετ ώστε να έχει ευκολότερη πρόσβαση ο επιβάτης σε αυτά, ωστόσο το σχέδιο δεν τελεσφόρησε. Τα καταστήματα σούπερ μάρκετ έκριναν, όπως ακριβώς και τα περίπτερα, ότι δεν τους συμφέρει.

Καθημερινή

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook