Στην σύλληψη δύο ατόμων που φέρεται να ήταν οι εγκέφαλοι των τηλεφωνικών απατών στην Ιεράπετρα, προχώρησαν οι Αστυνομικές αρχές του τμήματος ασφαλείας Ιεράπετρας.

Πιο συγκεκριμένα, δύο Βούλγαροι ηλικίας 34 και 24 ετών είχαν καταφέρει σε δύο περιπτώσεις να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν σημαντικό χρηματικό ποσό από δύο ηλικιωμένους στην Ιεράπετρα ενώ είχαν προχωρήσει και σε 16 απόπειρες απάτης σε λιγότερο από 15 ημέρες. 

Πως δρούσαν

Αναφορικά με τη μεθοδολογία δράσης, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, με ηλικιωμένα κυρίως άτομα, σε διάφορες περιοχές της Ιεράπετρας και είτε ο 34χρονος ή ο 24χρονος, είτε τα άλλα δύο άτομα, τα οποία αναζητούνται, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, προσποιούμενοι οικείο συγγενικό πρόσωπο των παθόντων (γιος ή κόρη), το οποίο υποτιθέμενα βρισκόταν σε δεινή θέση εξαιτίας σύλληψης του από την αστυνομία συνεπεία τροχαίου ατυχήματος που είχε προκαλέσει, δημιουργούσε έντονη συναισθηματική φόρτιση στα θύματα και στην συνέχεια έτερος άγνωστος δράστης, προσποιούμενος αστυνομικό, απαιτούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από τους παθόντες, προκειμένου να αποφευχθούν οι άμεσες νομικές συνέπειες και η φυλάκιση του οικείου προσώπου.

Τα μέλη της ομάδας επικοινώνησαν, συνολικά με δεκαοκτώ (18) ηλικιωμένα άτομα και κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ από  78χρονη ημεδαπή, ενώ συνελήφθησαν κατά το χρόνο παραλαβής 5.000 από 80χρονο ημεδαπό. Τα χρηματικά ποσά που επιχείρησαν να αποσπάσουν τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας ξεπερνούν το ύψος των 240.000 ευρώ
Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας για να διακριβωθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία,  οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook