Συνεδρίασε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στο Ζάγκρεμπ η Μόνιμη Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South East Europe Cooperation Process Parliamentary Assembly), στο πλαίσιο της κροατικής προεδρίας της Συνέλευσης.

Η Βουλή των Ελλήνων εκπροσωπήθηκε από την επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας και βουλευτή Χανίων, κα Ευαγγελία Βαγιωνάκη. Κατά τη διάρκεια των εργασιών συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα κοινού ενδιαφέροντος των χωρών της ΝΑ Ευρώπης και υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων.

Η κα Βαγιωνάκη στις παρεμβάσεις της αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη μείωσης της ανεργίας, στην ενίσχυση της ανάπτυξης, στην αναβάθμιση και επέκταση των δικτύων ενέργειας, καθώς και στην καταπολέμηση της διαφθοράς, θέματα που συνιστούν μερικές από τις μεγάλες προκλήσεις τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν οι χώρες της ΝΑ Ευρώπης. 
Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της Συνεδρίασης συζητήθηκαν επίσης το θέμα της έδρας της Μόνιμης Γραμματείας της Συνέλευσης και ορίστηκαν οι εισηγητές των συνεδριάσεων των Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών Υποθέσεων, που θα πραγματοποιηθούν στο Ζάγκρεμπ τον προσεχή Μάρτιο.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook