Ενα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην Πορταριά του Πηλίου όταν ο γιος επιτέθηκε άγρια στον 78χρονο πατέρα του. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε ημίγυμνος και γεμάτος αίματα σε όλο του το σώμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του taxydromos.gr η νύφη του 78χρονου εκλιπαρούσε όπως με τηλεφώνημα στο τοπικό αστυνομκό τμήμα ζητώντας βοήθεια. «Βοήθεια, βοήθεια, ο γιος δέρνει τον πατέρα του πολύ άσχημα», ήταν το τηλεφώνημά της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 41χρονος σύζυγός της πιάστηκε στα χέρια με τον πατέρα του για οικονομικούς λόγους και τον χτυπούσε με χέρια και πόδια βάζοντας όλη του τη δύναμη αλλά και στο πρόσωπο και πολλά σημεία του σώματός του, πετώντας μάλιστα επάνω του και καρέκλες. Στη συνέχεια ο 41χρονος πέταξε έξω από το σπίτι τον 78χρονο πατέρα του ο οποίος ήταν ημίγυμνος στο κρύο, ενώ του πέταξε και νερό.

«Δεν ήξερα από πού να τον πιάσω», κατέθεσε την Δευτέρα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου όπου οδηγήθηκε ο δράστης, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη, ο αστυνομικός, που πήρε την κλήση και έτρεξε στο σπίτι για να βοηθήσει. Ο αστυνομικός σημείωσε πως κάλεσε άμεσα σε βοήθεια το ΕΚΑΒ και με τη βοήθεια συναδέλφου του μετακίνησαν τον ηλικιωμένο σε πιο κεντρικό σημείο προς την πλατεία από το σπίτι, ώστε το πλήρωμα να μπορεί να τον παραλάβει.

Στη συνέχεια, ο αστυνομικός όπως αποκάλυψε άφησε με τον συνάδελφό του τον 78χρονο σε ένα παγκάκι και πήγε να βρει το ασθενοφόρο, όταν και άκουσε πίσω του φωνές βλέποντας τον 41χρονο δράστη να τρέχει προς το παγκάκι και τον συνάδελφό του να κινείται να τον συλλάβει,ο οποίος έχασε την ισορροπία του και έπεσε χτυπώντας το χέρι του.

«Το σπίτι είχε παντού αίματα από παλάμες, στα έπιπλα, στους τοίχους. Είναι και ο 41χρονος και ο πατέρας του αγρίμια», συνέχισε ο αστυνομικός στην κατάθεσή του επισημαίνοντας ότι και άλλες φορές έχει κληθεί το Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να επιχειρήσει σε περιστατικό για την συγκεκριμένη οικογένεια.

Ο 78χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και του χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του. Στο νοσοκομείο νοσηλεύτηκε και ο ένας αστυνομικός. O 41χρονος συνελήφθη στο νοσοκομείο όταν έσπευσε να δει πως είναι ο πατέρας του μετά τον ξυλοδαρμό. Ο πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου ζήτησε από τον κατηγορούμενο να εξηγήσει τι έχει να πει για το περιστατικό.

Ο 41χρονος δράστης σημείωσε πως ο πατέρας του έχει νεύρα με αποτέλεσμα ανά τακτά διαστήματα να έρχονται στα χέρια. «Η μητέρα μου ζήτησε τρεις φορές να νοσηλευτεί. Κάνει φασαρίες στο σπίτι. Έχει χτυπήσει και τη γυναίκα μου. Έχω δύο παιδιά», είπε ο κατηγορούμενος.«Δεν τα σκέφτεστε;» ανέφερε ο πρόεδρος.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη. Καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή ενώ στη συνέχεια ο 41χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook