Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στην Κρήτη η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα είναι παγκρήτια στο Ηράκλειο ενώ το ΠΑΜΕ θα κάνει συγκεντ΄ρωσεις στις πόλεις του νησιού.

«Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας έχει μόνο μία επιλογή. Να συνεχίζει να αγωνίζεται για να μπει οριστικό τέλος στις μνημονιακές πολιτικές. Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της Πέμπτης και το συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως θα είναι η ηχηρή απάντησή μας σε όλους εκείνους που με τις πολιτικές τους συνεχίζουν να καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

«Η απεργία της 8ης Δεκέμβρη πρέπει να αποτελέσει βήμα στην αναγκαία αγωνιστική πανεργατική κλιμάκωση ως απάντηση στη νέα αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σε κοινό αγωνιστικό βηματισμό με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τους άνεργους και τα πληττόμενα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να συμβιβαστούν με την πολιτική των μνημονίων, παλιών και νέων. Μπορούμε να ανατρέψουμε τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια τουλάχιστον έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής. 

Συμμετοχή στην κινητοποίηση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν ανακοινώσει οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης και οι εκπαιδευτικοί και οι τραπεζοϋπάλληλοι. Επίσης συμμετοχή έχουν δηλώσει πράκτορες ΟΠΑΠ, Επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι, φοροτεχνικοί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook