Διαφορά 11% υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για το Action24. Στο προηγούμενο γκάλοπ της ίδιας εταιρείας, το Σεπτέμβριο, η διαφορά ήταν στο 8%.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή έχουν ως εξής: ΝΔ 31,5%, ΣΥΡΙΖΑ 20,5%, Χρυσή Αυγή 7,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 6%, ΚΚΕ 5,5%, Πλεύση Ελευθερίας 3%, Ένωση Κεντρώων 2,5%, Ποτάμι 2%, ΑΝΕΛ 2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, Λαϊκή Ενότητα 1%.

Στην ίδια έρευνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 13% του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, διαφορά που είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από την Pulse, από τότε που τίθεται το συγκεκριμένο ερώτημα.

Στο ερώτημα που αφορά τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, το 38% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η διεξαγωγή τους θα ήταν σήμερα η καλύτερη επιλογή για τη χώρα, έναντι 24% που προτιμούν άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή και 22% που επιλέγουν την παραμονή της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες σε ότι αφορά την ανάγκη δημιουργίας νέων κομμάτων. Το 43% επιθυμούν την ίδρυση νέων κομμάτων έναντι 45% που είναι αρνητικοί σε αυτό το ενδεχόμενο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook