Το Μουσικό Σχολείο Χανίων γίνεται δεκτό και θα συμμετάσχει στο διεθνή διαγωνισμό χορωδιών που διοργανώνεται από 19 – 23 Απριλίου στην πόλη Assisi της Ιταλίας, υπό την αιγίδα της Interkulture. 

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Στο μεγάλο αυτό διεθνές φεστιβάλ με την ονομασία “Voices for Peace”, η χορωδία του σχολείου θα συμμετάσχει με έργα αναγεννησιακής μουσικής, με το έργο του Μίκη Θεοδωράκη “της αγάπης αίματα”, με το έργο “Ωδή στον Ελευθέριο Βενιζέλο” του Γιάννη Μετζελόπουλου συνθέτη και καθηγητή του Μουσικού Σχολείου, αλλά και με παραδοσιακά τραγούδια.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας σκληρής δουλειάς αρκετών ετών.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας σχολικής κοινότητας -μαθητές, καθηγητές, γονείς- με οράματα, που έχοντας μάθει να συνεργάζεται, καταφέρνει να λειτουργεί υποδειγματικά. 

Ευχαριστούμε το Δήμο Χανίων και την Περιφέρεια Κρήτης που στήριξαν και στηρίζουν τις προσπάθειες του σχολείου. 
Ιδιαίτερα το δήμαρχο Χανίων Αναστάσιο Βάμβουκα, και τον αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Παναγιώτη Σημανδηράκη που πίστεψαν και πιστεύουν στις δυνατότητες του σχολείου. Αλλά και όλους αυτούς που ζήτησαν είτε ως εθελοντές, είτε ως χορηγοί να βοηθήσουν τη μεγάλη αυτή προσπάθεια. 

Στο μεγάλο αυτό διαγωνισμό δεν πάει μόνο το Μουσικό Σχολείο. 
Πάει η ίδια η πόλη των Χανίων, μια πόλη με μεγάλη ιστορία και μουσική παράδοση.

*Το Μουσικό σχολείο λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Μαρίας Παπουτσάκη, ενώ η χορωδία του σχολείου τελεί υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Γεωργίας Νικολουδάκη. Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων είναι ο Γιώργος Παπαδάκης”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook