Ο Δήμος Κανδάνου Σελίνου σε συνεργασία με το ΜΑΙΧ διωργανώνουν εσπερίδα στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων Κανδάνου το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, στις 19.00 με θέμα: Καλλιέργεια αρωματικών φυτών.

Κεντρικοί ομιλητές στην διωργανωση θα είναι η Δρ. Χριστινη Φουρναράκη από τη Μονάδα Διατήρησης Μεσογειακών Φυτών του ΜΑΙΧ  η οποία θα αναφερθεί στην αξιοποίηση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών της Κρήτης με έμφαση στην σωστή επιλογή του πολλαπλασιαστικού υλικού.

Επόμενος ομιλητής θα είναι ο Δρ. Κώστας Οικονομάκης ο οποίος έχει ασχοληθεί εκτενώς με την καλλιέργεια των αρωματικών φυτών τόσο σε ερευνητικό όσο και πρακτικό επίπεδο στην Κρήτη, και θα εστιάσει στην τεχνική πλευρά της καλλιέργειας των αρωματικών φυτών και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την περιοχή μας.

Τέλος θα παρευρεθεί και καλλιεργητής από την περιοχή του Ομαλού, ο οποίος θα ανλύσει και θα επισυμάνει τις δυσκολίες και αλλά και τις προοπτικές της καλλιέργειας από την πλευρά του παραγωγού. Η εσπερίδα θα ολοκληρωθεί με ευρήτερη συζήση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook