Στο επίκεντρο των επενδύσεων για την ενέργεια βρίσκεται το Λασίθι.

Σε μια εποχή που υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στον συγκεκριμένο τομέα, ο νομός αποκτά σημαίνουσα βαρύτητα στον επενδυτικό σχεδιασμό, με χαρακτηριστικά παραδείγματα πολύ μεγάλων επενδύσεων να προχωρούν αυτές τις μέρες.

 Σε 141 εκ. ευρώ προϋπολογίζεται η επένδυση του ηλιοθερμικού πάρκου που θα γίνει στην περιοχή της Σητείας, θα είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και θα έχει ισχύ 38 μεγαβάτ.

Ήδη εγκρίθηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης το έργο και για το οποίο ο πρόεδρος της επιτροπής, αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής, ανέφερε πως αποτελεί μια πολύ μεγάλη επένδυση, την οποία η επιτροπή δεν μπορούσε να αρνηθεί, παρά τις επιμέρους ενστάσεις ή απορίες που υπάρχουν.

Πρόκειται για το ηλιοθερμικό πάρκο που θα εγκατασταθεί κοντά στον Αθερινόλακκο, σε έκταση 1000 στρεμμάτων και με 21000 κάτοπτρα τα οποία θα δίνουν ρεύμα της τάξεως των 38 μεγαβάτ.

Ο ηλιοθερμικός σταθμός της «NUR-MOH» είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης των επιχειρήσεων Βαρδινογιάννη (Motor Oil Hellas) και της Nur Energy που συμμάχησαν για να δημιουργήσουν μια εγκατάσταση που θα βοηθήσει τα μέγιστα, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Μπουτάρης, στο ενεργειακό της Κρήτης.

anatolh.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook