Σε αγωγή εις βάρος δυο σχολείων προχώρησε η ΔΕΥΑ Χανίων, για χρέη στο νερό, εντάσσοντάς τα στη λίστα μεγαλοοφειλετών!

Συγκεκριμένα η ΔΕΥΑΧ κατεθεσε 630 αγωγές που αντιστοιχούν σε ένα σύνολο οφειλών της τάξεως των 12,5 εκατομμυρίων ευρώ. Οι αγωγές αφορούσαν καταναλωτές στους οποίες τα χρέη ξεπερνούν τα 5000 ευρώ. Μεταξύ αυτών των αγωγών υπήρχαν και δυο σχολεία το 1ο ΕΠΑΛ και το 1ο Δημοτικό σχολείο Χανίων για οφειλές στο νερό.

Η αγωγή ωστόσο σε σχολεία απέχει πολύ από τις αγωγές για χρέη σε μεγαλοοφειλέτες καταναλωτές και επιχειρήσεις. Την ηθική μάλιστα διάσταση του ζητήματος επεσήμαναν χθες στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων, τόσο ο κ. Παπαντωνάκης όσο και ο κ. Ρίζος, οι οποίοι ζήτησαν την παραίτηση του προέδρου της ΔΕΥΑΧ, Αντώνη Σχετάκη.

Ο κ. Σχετάκης τόνισε ότι δεν έγινε αντιληπτό πως μεταξύ των αποδεκτών των αγωγών υπήρχαν και δυο σχολεία και παραδέχτηκε το σφάλμα.

Οι αγωγές αυτές έγιναν προκειμένου να υπάρξει μια ελάφρυνση στη φορολογική επιβάρυνση της επιχείρησης επιδεικνύοντας το ύψος των οφειλών που έχει να λάβει και τις οποίες διεκδικεί νομικά. Ωστόσο, η κίνηση αυτή έγινε χωρίς να ενημερωθούν πρώτα οι σχολικές επιτροπές οι οποίες ήρθαν ξαφνικά αντιμέτωπες με την αγωγή.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook