Κι όμως ο δήμαρχος που πρέπει να δίνει το παράδειγμα θα κουραζόταν αν προχωρούσε λιγα μέτρα με τα πόδια…

Από γαϊδούριστες έχουμε χορτάσει στα Χανιά. Ό,τι κήρυγμα και να κάνει κάποιος φαίνεται ότι πέφτει στο κενό αν ο άλλος δεν έχει την παιδεία να σεβαστεί τους κανόνες και τα δικαιώματα των πεζών.

Όταν όμως βλέπεις πως στην ίδια σου την πόλη, αυτός που θα πρέπει πρωτίστως να δίνει το παράδειγμα στους δημότες, ο δήμαρχος Χανίων, αντί να συμμορφώνεται με τους κανόνες, τους καταπατά, τότε καταλαβαίνεις ότι το ψάρι βρομάει από το κεφάλι.

Το αυτοκίνητο του δημάρχου Χανίων, απαθανατίστηκε από τον φακό του Flashnews.gr να είναι παρκαρισμένο στην πλατεία δίπλα στο ΚΑΜ.

Προφανώς, ο ίδιος ο δήμαρχος που έχει βγάλει λογύδρια για την ανάγκη αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού, που κόπτεται για τον περιορισμό των κοινόχρηστων χώρων που καταλαμβάνουν επιχειρηματίες προκειμένου αυτοί οι χώροι να ελευθερωθούν και να δοθούν στους πεζούς, αυτός ο ίδιος άνθρωπος τα ξέχασε, όταν χρειάστηκε να περπατήσει λίγα μέτρα παραπάνω με τα πόδια πηγαίνοντας προς το ΚΑΜ. 

Στον χώρο απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων. Οδηγοί αναγκάζονται να κάνουν κύκλους και να ψάχνουν επί ώρα πάρκινγκ στο παλιό λιμάνι ή να αφήνουν το αυτοκίνητο σε ελεγχόμενο χώρο στάθμευσης πληρώνοντας το αντίστοιχο αντίτιμο. Όποιος κάνει το λάθος να το αφήσει εντός του χώρου κινδυνεύει με τσουχτερό πρόστιμο.

Και εδώ τίθενται τα ερωτήματα: Για τον δήμαρχο Χανίων, δεν ισχύει αυτή η απαγόρευση; Δυο μέτρα και δυο σταθμά; Ο δήμαρχος δεν κινδυνεύει από πρόστιμο για την παράνομη στάθμευση;

Θα πείτε ότι και άλλοι έχουν παρκάρει δίπλα. Η βαρύτητα ωστόσο δεν είναι ίδια, όταν πρόκειται για έναν άνθρωπο που φέρει θεσμικό αξίωμα που έχει εκλεγεί από τους πολίτες ως πρώτος πολίτης του δήμου που πρέπει να δώσει το παράδειγμα και να ενεργήσει προς όφελος του συνόλου.

Όταν ο ίδιος ο δήμαρχος μπορεί να καταλάβει θέση στη λίστα των “γαϊδουρίστας” τότε δεν μπορεί να μιλά ούτε για σεβασμό ούτε να επιδίδεται σε μεγαλόστομους λόγους και υποσχέσεις για τη δημιουργία μιας πόλης εύνομης, ίσης απέναντι σε όλους που θα σέβεται τους δημότες, τα δικαιώματά τους και τους ελεύθερους χώρους.

Πριν λίγη ώρα ο Δήμος Χανίων έδωσε και μία απίστευτη απάντηση στο δημοσίευμα μας, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook