Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, στον Άγιο Νικόλαο, στο Κινηματοθέατρο ΡΕΧ και ώρα 20:00, το έργο «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» του Willy Russell.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 12 € και 10 € (παιδικό, φοιτητικό, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνεργοι, άνω των 65, ΑΜΕΑ 67%).
ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΓΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) Τηλ. 2841089513 & Γραφεία Θεάτρου τηλ. 2821044256-2821023333 

Μετάφραση-Διασκευή-Σκηνοθεσία-Μουσική Επιμέλεια : Γιάννης Καραχισαρίδης
Σκηνικά-Κοστούμια-Φωτισμοί: Αντώνης Χαλκιάς
Παίζουν οι ηθοποιοί: Έλια Βεργανελάκη, Χρήστος Ροδάμης

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Όπως αναφέρει και ο τίτλος, το θέμα του έργου είναι η εκπαίδευση. Αναδεικνύει τη μεγάλη σημασία της εκπαίδευσης στη ζωή μας και μας δείχνει πώς η γνώση είναι πάντα εκεί και το μόνο που χρειάζεται ένας άνθρωπος είναι να πάρει τη μεγάλη απόφαση και να της αφιερωθεί. Μια άξεστη κομμώτρια που με το ζόρι τέλειωσε το σχολείο, παίρνει αυτή τη μεγάλη απόφαση να μορφωθεί, σε σχετικά ώριμη ηλικία. Επιλέγει τη λογοτεχνία γιατί πιστεύει ότι εκεί θα συναντήσει το βαθύτερο νόημα της ζωής. Από ένστικτο εμπιστεύεται τους λογοτέχνες, γιατί  αφιέρωσαν τον στοχασμό τους στο να εξερευνήσουν τον ίδιο τον άνθρωπο. Κάνει αίτηση και την αποδέχονται στο ανοιχτό πανεπιστήμιο. Δάσκαλος της τυχαίνει να είναι ο Φρανκ, ένας μεσήλικας καθηγητής με μεγάλη έφεση στο ποτό. Κι από εκεί ξεκινάει η περιπλάνηση και των δύο. Γιατί και οι δύο όταν τελειώνει το έργο έχουν αλλάξει κι έχουν καταλάβει καλύτερα τον εαυτό τους και την ίδια τη ζωή. 
Το έργο ανέβηκε πρώτη φορά στο Λονδίνο το 1980 και το 1983 γυρίστηκε η ομώνυμη ταινία με τον Μάικλ Κέην στο ρόλο του Φράνκ και την Τζούλι Γουόλτερς στο ρόλο της Ρίτας.   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook