Με απόλυτη επιτυχία έχει στεφθεί μέχρι τώρα το νέο δρομολόγιο με το πλοίο της ΛΑΝΕ \”Βιντσέντζος Κορνάρος\” που ενώνει το λιμάνι του Καστελίου με εκείνο της Καλαμάτας.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν τα σχετικά αριθμητικά δεδομένα όπως για παράδειγμα εκείνα που καταγράφηκαν το  περασμένο Σάββατο όπου για Καστέλι έφυγαν από την Καλαμάτα 202 επιβάτες, 55 ΙΧ, 3 τροχόσπιτα, 2 μεγάλα φορτηγά που μετέφεραν τριφύλλι, 2 μικρά φορτηγά και 6 μηχανές.

Τοπική εφημερίδα της Καλαμάτας μάλιστα, και συγκεκριμένα η \”Ελευθερία\” έκανε εκτενές ρεπορτάζ για την νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται για τα δύο λιμάνια ύστερα από την έναρξη των δρομολογίων του \”Βιντσέντζος Κορνάρος\”.

\”Τα τελευταία Σάββατα το λιμάνι της Καλαμάτας έχει αλλάξει όψη. Έχει κίνηση, αποκτάει ζωή. Η σύνδεση με την Κρήτη παραμένει ζωντανή, χάρις στο \”Βιντσέντζος Κορνάρος\” της ΛΑΝΕ που πραγματοποιεί δρομολόγια\”, αναφέρει η εφημερίδα

και συνεχίζει

\”Το Σάββατο 23 Ιουλίου βρεθήκαμε τυχαία στο λιμάνι και είδαμε παλιές καλές μέρες της \”Μυρτιδιώτισσας\”. Αρκετό κόσμο και αυτοκίνητα που περίμεναν να ταξιδέψουν για Κρήτη κυρίως.

… Το καράβι της ΛΑΝΕ έφερε και αρκετό κόσμο από την Κρήτη\”.

Όπως δηλώνει ο ναυτικός πράκτορας  κ. Β. Μανιάτης στην εφημερίδα,

 «Φέτος έχει  κίνηση από Κρήτη, δείχνουν ενδιαφέρον και οι Κρήτες», ενώ για τη βελτίωση της κίνησης επεσήμανε ότι «είναι ελκυστικές οι τιμές.

Είμαστε πλέον πιο ανταγωνιστικοί από τον Πειραιά. Η μείωση είναι σχεδόν 50% στα αυτοκίνητα». Κι ενημέρωσε ότι για το ΙΧ πληρώνει κανείς φέτος 48 ευρώ, ενώ πέρσι ήταν 98 ευρώ και το εισιτήριο για τον επιβάτη είναι 20 ευρώ, ενώ ήταν 28 ευρώ.

Το αντίστοιχο περσινό δρομολόγιο του Ιουλίου είχε 30 με 35 ΙΧ γεγονός που οφείλεται σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο κ. Μανιάτης στην εφημερίδα, στο ότι πέρσι το πλοίο πήγαινε Ρέθυμνο, αντί Καστέλι.

«Ηταν πιο κεντρικά στην Κρήτη, αλλά έκανε 12 ώρες και αρκετοί δυσανασχετούσαν τόσες ώρες μέσα στο καράβι», εκτίμησε ο Β. Μανιάτης.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας για φέτος έχουν προγραμματιστεί και ομαδικές εκδρομές από Κρήτη, από ΚΑΠΗ κι ενορίες.

Ο κ. Μανιάτης επίσης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «το \”Βιντσέντζος Κορνάρος\” είναι καλοτάξιδο. Αν δεν έχει θάλασσα, δεν καταλαβαίνεις τίποτα».

ενώ τόνισε πως

«αυτό είναι η τελευταία μας ευκαιρία για τη σύνδεση της Καλαμάτας με την Κρήτη. Αν σταματήσει και αυτό, τελείωσε».

ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

Τα δρομολόγια του \”Βιντσέντζος Κορνάρος\” στη γραμμή της Καλαμάτας που ξεκίνησαν στις 18 Ιουνίου, θα διαρκέσουν μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Από Καστέλι φεύγει στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, στα Κύθηρα φθάνει στις 3.30 το απόγευμα και στην Καλαμάτα φθάνει 10 λεπτά μετά τις 8.30 το βράδυ.

Από Καλαμάτα αναχωρεί στις 9.20 το βράδυ κάθε Σάββατο.

Κάνει 8,5 για Καστέλι, όπου φθάνει γύρω στις 6 το πρωί.

Τα εισιτήρια είναι ιδιαίτερα ελκυστικά καθώς μπορεί κανείς με 20 ευρώ να βρεθεί στην Καλαμάτα, για να περάσει ένα όμορφο Σαββατοκύριακο, ενώ το αντίστροφο δρομολόγιο μπορούν να επιλέξουν επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας που θα θελήσουν να βρεθούν με ένα  διαφορετικό τρόπο στη Κρήτη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook