Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων σχετικά με την απεργία της ΠΝΟ και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στους αγρότες παραγωγούς του Νομού Χανίων, ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης τόνισε τα εξής:

Μετέβην στην Αθήνα χτες όπου οι Δήμαρχοι Κρήτης είχαμε συνάντηση με τους κκ. Δραγασάκη και Κουρουμπλή για να μεταφέρουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται στα νησιά και στην Κρήτη, όταν συμβαίνουν τέτοιους είδους κοινωνικοί αποκλεισμοί, λόγω ναυτικών απεργιών κτλ.Η Κρήτη προσφέρει τα μέγιστα στο ΑΕΠ της Εθνικής Οικονομίας και δεν εισπράττει τα ανάλογα.

Πέραν από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις σχολικές εκδρομές την προηγούμενη εβδομάδα αλλά και τις ακυρώσεις σε άλλες εκδρομές, θα δημιουργούνται προβλήματα και στο μέλλον. Ζητήσαμε λοιπόν από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα, να υπάρξει ένα σχέδιο νησιωτικής πολιτικής το οποίο θα επιλύει τα προβλήματα, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση η μεταφορά των ευπαθών προϊόντων, για το οποίο βρέθηκε λύση για την Ανατολική Κρήτη όχι όμως και για τη Δυτική που ήταν αδύνατο να μεταφερθούν τα 12 φορτηγά στο Ηράκλειο στην προθεσμία των 2 ωρών που δόθηκε.

Έτσι λοιπόν, στη σύσκεψη που έγινε σήμερα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων αποφασίστηκε να ασκήσουμε πίεση να μπει καράβι και από τα Χανιά για να μπορούν να μεταφερθούν τα προϊόντα των αγροτών της Δυτικής Κρήτης. Κάναμε έκκληση και στις ναυτικές εταιρίες να συμβάλλουν να λυθεί το θέμα. Οι παραγωγοί καταστρέφονται, τα προϊόντα καταστρέφονται. Σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε στο πλευρό των απεργών αλλά παράλληλα θέλουμε να λυθούν τα προβλήματα και με τους παραγωγούς.

Όπως είπα και χτες, αν δε λειτουργήσουμε όπως το Ηράκλειο, αν δηλαδή οι παραγωγοί  δε φορτώσουν τα προϊόντα τους να τα πάνε στο λιμάνι της Σούδας και τα αφήνουν να σαπίζουν στα θερμοκήπια και στα συσκευαστήριά τους, δεν πρόκειται να πιεστεί κανείς και να ξεκινήσει κάποιο καράβι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη (8/12) το πρωί στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, τον Δήμο Κισσάμου εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι Σταυρούλα Βαρουχάκη και Βασίλης Γλαμπεδάκης που ταυτίστηκαν με την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Βουλγαράκη ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να απαιτήσουν (με την παρουσία τους στο λιμάνι Σούδας) να αναχωρήσει το καράβι από Χανιά για Αθήνα, μεταφέροντας τα προϊόντα τους, την Πέμπτη (8/12) το βράδυ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook