Δεν περνάει μέρα χωρίς να κυκλοφορήσει μία νέα φήμη για το επερχόμενο Galaxy S8 της Samsung, αφού αναμφισβήτητα, πρόκειται για την σημαντικότερη κυκλοφορία της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας μετά το φιάσκο με το Galaxy Note7 και την απόσυρση του από την αγορά.

Αν και έχουν κυκλοφορήσει ήδη πολλές φήμες για το Galaxy S8 –σχετικά με τη διαγώνιο οθόνης, τον επεξεργαστή, την κάμερα, τα ηχεία ή τον αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων- η επικρατέστερη είναι ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει τόσο με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 830 όσο και με Samsung Exynos, chips που θα κατασκευαστούν με μέθοδο 10nm.

Η φήμη της… ημέρας, κάνει λόγο για ένα νέο είδος πάνελ όσον αφορά στην οθόνη, το οποίο μπορεί να υποστηρίζει ανάλυση WQHD (1440 x 2560 pixels) ωστόσο θα είναι τεχνολογίας RGB Super AMOLED και δεν θα είναι τύπου Diamond PenTile-based. Αν αληθεύει η φήμη, τότε αναμένεται να διαθέτει 50% περισσότερα sub-pixels, με αποτέλεσμα να είναι ευκρινέστερο, προσφέροντας ακόμα καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Το μεγαλύτερο όφελος λογικά εντοπίζεται στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας, αφού η εικόνα που θα παρέχει σε συνδυασμό με το GearVR θα είναι σημαντικά πιο ευκρινής, με περισσότερη ζωντάνια κ.λπ. Το πάνελ επίσης της οθόνης θα είναι κατασκευασμένο από σκληρότερα και ανθεκτικότερα υλικά, και έτσι θα είναι αρκετά πιο δύσκολο να υποστεί ζημιά ή να σπάσει.

Η νέα φήμη δεν επιβεβαιώνει αλλά και δεν αντικρούει τις προηγούμενες ότι η Samsung πρόκειται να παρουσιάσει δύο μοντέλα στην σειρά Galaxy S8, στις 5,7 ίντσες και 6,2 ίντσες. Φαίνεται επίσης να επιμένει στο ότι η Samsung πρόκειται να εγκαταλείψει το Home Key, προτιμώντας μία λύση που θα βασίζεται στον βιομετρική τεχνολογία υπέρηχων της Qualcomm, τοποθετώντας τον αισθητήρα ανάγνωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων πίσω από την οθόνη.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για την σημαντικότερη κυκλοφορία προϊόντος της Samsung μετά την απόσυρση του Galaxy Note7 που έχει στοιχίσει τόσο σε χρήματα όσο και σε φήμη στην Νοτιοκορεάτικη εταιρεία, και επειδή οι σχετικές φήμες προέρχονται από το Sammobile, και όχι από κάποια τυχαία ιστοσελίδα, θα σας λέγαμε να μην είστε και ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι τους, αφού το πιθανότερο είναι να προέρχονται από επίσημες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook