Παρουσία του Δημάρχου Κισσάμου Θεόδωρου Σταθάκη και του Αντιδημάρχου Βασίλη Γλαμπεδάκη απονεμήθηκαν τα διπλώματα οδήγησης ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Κισσάμου, σε τρεις υπαλλήλους του Δήμου. Μια προσπάθεια δύο ετών έγινε πράξη και πλέον οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, εθελοντικά και αμισθί, θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Κέντρο Υγείας του Δήμου Κισσάμου, όποτε απαιτείται και με γνώμονα την υγεία των συνανθρώπων μας, καλύπτοντας με καίριο τρόπο τα κενά που υπήρχαν στο παρελθόν.

Η απονομή των διπλωμάτων έγινε στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου την περασμένη Τετάρτη (8/12) από τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας, Μανωλίτσα Νικολακάκη.

Θεόδωρος Σταθάκης (Δήμαρχος Κισσάμου):

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από το τα τέλη του 2014, μη κατανοώντας το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει, να μην μπορούν δημόσιοι υπάλληλοι, δημόσιοι λειτουργοί έχοντας το συγκεκριμένο δίπλωμα να μην μπορούν να οδηγήσουν το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας και να μεταφέρουν ασθενείς από την Κίσσαμο στα Χανιά. ‘Ετσι λοιπόν, μετά από δύο χρόνια, διότι αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα και η ελληνική γραφειοκρατία, καταφέραμε και πετύχαμε το στόχο μας. Είναι ευχάριστο που τελικά αυτή η κυβέρνηση πραγματοποίησε αυτή την επιθυμία να μπορούν οι Δημοτικοί υπάλληλοι των μικρών ορεινών και νησιωτικών Δήμων, να οδηγήσουν ασθενοφόρο και εφόσον το επιτρέψει ο ιατρός υπηρεσίας να μπορούν να μεταφέρουν έναν ασθενή συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. Να ευχαριστήσω τους τρεις υπαλλήλους του Δήμου να βοηθήσουν εθελοντικά και αμισθί τους συνανθρώπους μας, το Κέντρο Υγείας Κισσάμου για τη βοήθεια που παρέχει στους Δημότες Κισσάμου και όχι μόνο και να τονίσω ότι αυτή η προσπάθεια δεν έρχεται να καταργήσει τις θέσεις οδηγών του ΕΚΑΒ, αλλά είναι βοηθητική και εθελοντική, στο μέτρο που μπορούμε και εμείς να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας.

Μανωλίτσα Νικολακάκη (Δ/ντρια Κέντρου Υγείας Δήμου Κισσάμου):

Να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Θοδωρή Σταθάκη για την πρωτοβουλία του να βοηθήσει το Κέντρο Υγείας Κισσάμου με την παροχή οδηγών που θα καλύψουν τα κενά που υπάρχουν, ειδικά στις απογευματινές ώρες. Ευχαριστώ τους τρεις υπαλλήλους που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας να βοηθήσουν το Κέντρο Υγείας.Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους και καλή συνεργασία να έχουμε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook