Το Domes Noruz Chania, Autograph Collection της εταιρίας Ledra Hotels and Villas SA είναι το πρώτο και το μόνο, μέχρι τώρα, Ελληνικό ξενοδοχείο που πετυχαίνει διάκριση στο μεγάλο διεθνή διαγωνισμό που διοργανώνει εδώ και 11 χρόνια το παγκοσμίου φήμης περιοδικό Interior Design στη Νέα Υόρκη (http://www.interiordesign.net).

Αξίζει να σημειωθεί ότι 2.016 υποψηφιότητες από 38 χώρες διαγωνίστηκαν σε 130 διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων, έχοντας καταθέσει τη δική τους πρόταση για τη σχεδιαστική, αρχιτεκτονική και διακοσμητική τους ταυτότητα. Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο εμβληματικό κτίριο IAC building του Frank Gehry στη Νέα Υόρκη 1200 καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου είδαν από κοντά την 1η Δεκεμβρίου 2016 τη διαδικασία απονομής των βραβείων και διακρίσεων, από τη διευθύντρια του Interior Design Magazine, Cindy Allen και την εκδότρια Carol Cisco στους καλύτερους της χρονιάς στον κλάδο του design.

Το Domes Noruz Chania, Autograph Collection διαγωνίστηκε για τον αρχιτεκτονικό και εσωτερικό του σχεδιασμό στην κατηγορία ξενοδοχειακών μονάδων διακοπών (Hospitality: Resort Hotel), μαζί με τις μονάδες East Miami, με την υπογραφή Clodagh Design, The Asbury Bonetti, με υπογραφή Bonetti/Kozerski Architecture and Stonehill & Taylor και Il Sereno, που ήταν σχεδιασμένο από την Patricia Urquiola.

Το πρώτο βραβείο Hospitality: Resort Hotel κέρδισε η πολυβραβευμένη Patricia Urquiola, ενώ το Domes Noruz Chania, Autograph Collection απέσπασε έπαινο, όντας το μόνο και το πρώτο ελληνικό ξενοδοχείο που διακρίνεται σε αυτήν την κατηγορία.

Το Domes Noruz εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο της εταιρίας Ledra Hotels and Villas SA Γιώργο Σπανό και τους Στέφανο Σκανδάλη, αρχιτέκτονα που είχε την ευθύνη της αρχιτεκτονικής σχεδίασης των κτηρίων, τη Νένη Σπάρτση, αρχιτέκτονα που ανέλαβε τη διακόσμηση των κοινόχρηστων και εξωτερικών χώρων, του Spa, των εστιατορίων και του χώρου υποδοχής και την Ολίβια Σίσκου, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, που έβαλε την υπογραφή της στο στήσιμο και τη διακόσμηση των δωματίων του ξενοδοχείου.

«Η διάκριση από το παγκοσμίου φήμης περιοδικό Interior Design αποτελεί ξεχωριστή τιμή για το Domes Noruz Chania και για όλη την δημιουργική του ομάδα. Αυτό που μας  κάνει ιδιαίτερα περήφανους είναι το γεγονός πως όλοι οι συνεργάτες μας είναι Έλληνες, κάτι που επιβεβαιώνει την πεποίθησή μου ότι με τις δικές μας δυνάμεις οι Έλληνες μπορούμε να αναβαθμίσουμε το τουριστικό μας προϊόν. Για μας στη Ledra Hotels and Villas, άλλωστε, είναι πρόταγμα η προσφορά καινοτόμων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και αισθητικής που προβάλλουν διεθνώς την Ελλάδα ως προορισμό», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Ledra Hotels and Villas SA Γιώργος Σπανός.

Τέλος, στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν και βραβεύτηκαν έργα διακεκριμένων επαγγελματιών του χώρου όπως οι Bates Mas + Architects, Kengo Kuma and Associates, Meyer Davis, Neri&Hu Design and Research Office, Yabu Pushelberg, Autoban, Minarc, Gensler και Karim Rashid.

Στις πρόσφατες διακρίσεις του ξενοδοχείου Domes Noruz συμπεριλαμβάνονται ακόμη το εξώφυλλο στο περιοδικό «ΕΚ Ελληνικές Κατασκευές», τα βραβεία για το καλύτερο Lobby και καλύτερο Spa στο 100% Hotel Show με στρατηγικό συνεργάτη την Archisearch και ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στο καταξιωμένο Βρετανικό περιοδικό Sleeper Magazine, Global Hotel Design, που ασχολείται αποκλειστικά με τα ξενοδοχεία. Τέλος, το ξενοδοχείο ήταν ένα από τα τέσσερα τιμώμενα ξενοδοχεία σε ειδική εκδήλωση της Marriott στο Λονδίνο για την παρουσίαση του portfolio των Autograph Collection.

Οι παραπάνω διακρίσεις επιβραβεύουν τη σταθερή δέσμευση της εταιρείας στο λειτουργικό design, την καινοτομία και τη διαφορετική ματιά στο hospitality και την καθιστούν brand leader στο κομμάτι των lifestyle hotels.

Σχετικά με το Interior Design Magazine

To Interior Design θεωρείται το κορυφαίο περιοδικό αρχιτεκτονικής και διακόσμησης παγκοσμίως, καλύπτοντας τις τάσεις του design για περισσότερο από 80 χρόνια, ενώ φτάνει σε 340.000 αναγνώστες μηνιαίως.  Τα βραβεία του αποτελούν μοναδικό θεσμό για τους επαγγελματίες του χώρου, καθώς αναδεικνύουν τα πιο σημαντικά projects σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σχετικά με το Domes Noruz Chania

To Domes Noruz Chania, που ολοκληρώθηκε το 2016 (σε χρόνο ρεκόρ μόλις έξι μηνών), είναι ένα συγκρότημα 5 αστέρων, 83 δωματίων και σουιτών με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, που εμπνέεται από την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής των Χανίων. Έχει προνομιακή θέση με εκπληκτική θέα, πάνω στην ακτή των Αγίων Αποστόλων, πολύ κοντά στην πόλη των Χανίων, ενώ λειτουργεί ως ξενοδοχείο για ενηλίκους – adult hotel – προσφέροντας μοναδική εμπειρία διαμονής.

Διαθέτει βιοκλιματικές εγκαταστάσεις, Spa και γυμναστήριο, αίθουσες σεμιναρίων, πισίνες θερμαινόμενες, αλλά και παράλιο εστιατόριο. Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες διαθέτουν ατομικές πισίνες ή εξωτερικά θερμαινόμενα υδρομασάζ.

Σχετικά με τη Ledra hotels and Villas

Η Ledra Hotels and Villas υλοποίησε πρόσφατα ένα κύκλο επενδύσεων στην Ελούντα, αναπτύσσοντας έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό, όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ο όμιλος έχει τo Domes of Elounda με 78 σουίτες με εξωτερικό θερμαινόμενο jacuzzi και ιδιωτική πισίνα, 31 Premium σουίτες ενός υπνοδωματίου, 42 οικογενειακές σουίτες, 5 πολυτελείς οικογενειακές σουίτες δύο υπνοδωματίων. Επιπλέον διαθέτει 36 ιδιωτικές κατοικίες από τις οποίες 28 Domes Luxury Residences και 8 Domes Private Residences, αλλά και 4 Ultraluxe Villas.
Επίσης, ο όμιλος διαθέτει στην ίδια περιοχή και το Sentido Elounda Blu, αλλά και συγκρότημα Pleiades Villas με 9 πολυτελείς κατοικίες με υψηλό δείκτη ιδιωτικότητας στον Άγιο Νικόλαο.

Το προφίλ της Autograph Collection Hotels

Το δίκτυο Autograph Collection Hotels ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2010, ως ένα μοναδικό επιχειρηματικό εγχείρημα, και αποτελεί το πλέον δυναμικό επεκτεινόμενο brand του ομίλου Μarriott. Mε σύνθημα We are a collection of brands….not a branded collection of hotels, έχει περιλάβει ήδη περισσότερα από 90 ξενοδοχεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Καραϊβική και τη Νότια Αμερική. Λόγω της αυξανόμενης ζήτησης, η Marriott σχεδιάζει την περαιτέρω επέκταση της αλυσίδας σε όλο τον κόσμο και ειδικότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Κεντρική Αμερική.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook