Σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κισσάμου, με τη Διεύθυνση Δασών Νομού Χανίων, το ΚΕΠ Βάμου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισσάμου, αντιπροσωπεία του Δήμου Κισσάμου με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για θέματα Παιδείας, Βασίλη Γλαμπεδάκη και την Αντιδήμαρχο αρμόδια για θέματα Πολιτισμού, Σταυρούλα Βαρουχάκη μετέβη στην Χρυσοσκαλίτισσα Κισσάμου όπου έγινε δεντροφύτευση από μαθητές, στην καμένη περιοχή με υπόδειξη της Διεύθυνσης Δασών Νομού Χανίων. Φυτεύτηκαν 50 δενδρύλλια (πεύκα και χαρουπιές), τα οποία ποτίστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δίνοντας άλλο “χρώμα” στην καμένη περιοχή.

Εν συνεχεία, η αντιπροσωπεία μετέβη στο Πέραμα Αμυγδαλοκεφαλίου Κισσάμου, στο μνημείο που εσφάγησαν τέσσερα παιδιά και εντός του μνημείου, έγινε συμβολική δεντροφύτευση τεσσάρων κυπαρισσιών, παρουσία και των κατοίκων της περιοχής.

Δήλωση

Βασίλειος Γλαμπεδάκης (Αντιδήμαρχος Κισσάμου): Σε συνέχεια της δέσμευσης της Δημοτικής Αρχής Κισσάμου προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμυγδαλοκεφαλίου, στα “Ελαφονήσια 2016” που έγιναν τον περασμένο Αύγουστο, πήραμε την πρωτοβουλία να φυτέψουμε 50 δέντρα στη Χρυσοσκαλίτισσα Κισσάμου ώστε να ομορφύνει το περιβάλλον στο καμένο τοπίο της περιοχής. Επίσης, πήγαμε στο Πέραμα Αμυγδαλοκεφαλίου, παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών του 2ου Δημοτικού Κισσάμου και κατοίκων της περιοχής, για να τιμήσουμε, με μια συμβολική δεντροφύτευση εντός του μνημείου, τα τέσσερα παιδιά που εσφάγησαν σε μια δύσκολη περίοδο στο παρελθόν. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook