Για άλλη μια φορά ο καλός ο μαθητής πιάστηκε «αδιάβαστος».Ο «βαστάζος» των φθαρμένων  αστικών   κομμάτων που μας έφεραν με τις πολιτικές τους σήμερα  σε αυτά τα χάλια. Ο  «κολαούζος»  της συνδικαλιστικής ηγεσίας ( ΕΒΕΧ, ΟΕΒΕΧ ) έβγαλε στον τύπο τους φόβους ,τις επιθυμίες αλλά  και το άγχος τους για την τίμια στάση που κρατά το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου τον τελευταίο χρόνο.

Πως είναι όμως τα πραγματικά γεγονότα που όφειλε να τα γνωρίζει μιας και είναι μέλος της διοίκησης του συλλόγου;

Α) Αν ήταν «επιμελής» τόσο αυτός όσο και αυτοί που τον στηρίζουν και τον χρησιμοποιούν θα γνώριζαν ότι θέση μας κουβεντιασμένη στο δ.σ. ,δημοσιοποιημένη ,χιλιοειπωμένη είναι η μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000 ευρώ και αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Β) Η πρόταση μας αυτή είναι κατατεθειμένη εγγράφως από την πρώτη συνάντηση που είχαμε με τον Δήμαρχο πριν ένα χρόνο.

Γ) Πριν ένα μήνα στην συνάντηση που είχαμε στο Δήμο Χανίων σαν διοικητικό συμβούλιο  η πρόταση μας αυτή κατατέθηκε ξανά .

Αλήθεια ποιο «αόρατο χέρι»  τον εμπόδισε να υποστήριξη  τις ψηφισμένες θέσεις του συλλόγου μας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων που παραβρέθηκε;  Με βάση  το καταστατικό του συλλόγου ήταν υποχρεωμένος να το πράξει .

Αλλά πώς να το πράξει αυτό όταν συνειδητά προσπαθεί να εξαπατήσει τους συναδέλφους μας, βάζοντας τους όλους στο σύνολο των 3.000 που καλούνται να πληρώσουν κάτι παραπάνω; Μέσα σε αυτό το σύνολο επιχειρήσεων υπάρχουν και μεγάλες επιχειρήσεις που σαφώς και πρέπει να πληρώσουν .

 Αλήθεια εσείς  ποιών οικονομικά συμφέροντα εξυπηρετείται όταν θεωρείτε ότι όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις είναι το ίδιο;

Εμείς ξεκάθαρα παλεύουμε για την επιβίωση των μικρών έμπορων και αυτοαπασχολουμένων. Επομένως προς τι η αγωνία σας ; Κράζετε σαν παγώνια μόνο για εντυπωσιασμό, και σκαλίζεται σαν κότες  πετώντας την πολιτική  ουσία στα σκουπίδια.

 Μαζί με τις ευχές μας σας ξαναστέλνουμε τις προτάσεις μας για μελέτη αυτές τις άγιες μέρες που προσφέρονται για διάβασμα και περισυλλογή, αν και πιστεύουμε ότι είστε αμετανόητοι ,ταγμένοι με τα συμφέροντα των λίγων και μεγάλων επιχειρήσεων.    

….«–Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45% .
—Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ.
—Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000 ευρώ ,και αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις»…. 

Βουρλάκης Νικόλαος Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων 

Τηλ.6932417917

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook