Έρημοι δρόμοι στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου, είναι οι οδοί Δημακοπούλου και Γερακάρη.

Οι εργασίες ανάπλασης που πραγματοποιούνται από τις αρχές του έτους, έχουν φέρει σε απόγνωση επιχειρηματίες και κατοίκους τη περιοχής, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα ζουν με τη σκόνη, τις λακκούβες και τα συνεργεία που εργάζονται για το έργο.

Καταστήματα στην οδό Δημακοπούλου έχουν βάλει λουκέτο… λόγω έργων ενώ πολλά από όσα συνεχίζουν να λειτουργούν, τις πιο πολλές μέρες της εβδομάδας δεν κάνουν ούτε σεφτέ.

Ο περίπατος ή η κίνηση των οχημάτων από την οδό Δημακοπούλου αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της οδού Γερακάρη είναι αδύνατη, καθώς η περιοχή έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο, χωρίς κανένας να γνωρίζει πότε θα επανέλθει σε φυσιολογική κατάσταση.

Κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής, με τους οποίους συνομίλησαν τα «Ρ.Ν.» για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, επιρρίπτουν ευθύνες στη δημοτική αρχή, καθώς όπως λένε, το έργο εκτελείται με αργούς ρυθμούς με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί όλοι μια απίστευτη ταλαιπωρία, την ώρα που για τις επιχειρήσεις αυτές έχει χαθεί η τουριστική περίοδος, αφού οι επισκέπτες-καταναλωτές δεν μπορούν να πλησιάσουν τα καταστήματά τους.

Παράλληλα, ο κόσμος επισημαίνει ότι αυτή η άσχημη εικόνα στο κέντρο της πόλης, μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στον τουρισμό, ενώ δεν παραλείπουν να κάνουν λόγο για κακοτεχνίες, σε ορισμένα σημεία όπου έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανάπλασης.

«Αυτό το έργο μας έχει διαλύσει. Θα κλείσουμε τα καταστήματά μας»

«Έχουμε φτάσει στο σημείο της εξαθλίωσης, κοντεύουμε να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας και ο δήμος αδιαφορεί. Δεν δικαιολογείται να διαρκεί τόσους μήνες ένα έργο που θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα»

δήλωσαν στα «Ρ.Ν.» τα αδέρφια Κώστας και Μανώλης Βερδινάκης, ιδιοκτήτες καταστήματος στην οδό Δημακοπούλου, και συνέχισαν:

«Βλέπουμε τα συνεργεία να έρχονται το ένα μετά το άλλο.

Το ένα σκάβει το δρόμο, το άλλο τον κλείνει, έπειτα έρχεται ένα άλλο συνεργείο και ανοίγει ξανά το δρόμο. Επίσης, έχουμε παρατηρήσει ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν εκτελούνταν καθόλου έργα.

Βρισκόμαστε πλέον σε έναν έρημο δρόμο στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου. Τα καταστήματα θα κλείσουν, αφού δεν περνάει ούτε πεζός, ούτε ποδηλάτης, ούτε αυτοκινητιστής, ούτε μοτοσικλετιστής».

Διασχίζοντας κάποιος τις οδούς Δημακοπούλου και Γερακάρη, διαπιστώνει ότι η κατάσταση είναι έτσι όπως την περιγράφουν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Οι πελάτες στα καταστήματά τους είναι ελάχιστοι.

Επιχειρήσεις ένδυσης έχουν αφήσει στις κούτες τις καλοκαιρινές παραλαβές για να μην σκονιστούν τα ρούχα. Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι, άλλωστε, η εικόνα καταστήματος που έκλεισε (προσωρινά) λόγω των έργων, επειδή δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει το κοινό του…

rethnea.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook