Τελευταία ενημέρωση 22.16

Επεισόδια και οργή – Έβαλαν φωτιά στο εκδοτήριο της ΑΝΕΚ – Αγρότες πετούσαν φωτοβολίδες και πέτρες στο πλοίο – Το πλοίο έσπασε τους κάβους για να απομακρυνθεί – Σε “ομηρία” από τους παραγωγούς βρέθηκαν ο Λιμενάρχης, ο Περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι Ηρακλείου και Βιάννου.

Επεισόδια, ένταση και εκνευρισμός επικράτησε περίπου στις 18.00 στο λιμάνι του Ηρακλείου με τους αγρότες να στρέφονται εναντίον των ναυτεργατών που συνεχίζουν την απεργία τους με αποτέλεσμα να έχει παγώσει η μεταφορά ευπαθών προϊόντων.

Παραγωγοί πέταξαν φωτοβολίδες στο πλοίο blue horizon όπου βρίσκονταν ναυτεργάτες οι οποίοι με τη σειρά τους πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού πάνω από το πλοίο προς τους αγρότες που βρίσκονται κάτω.

Στη συνέχεια οι ναυτεργάτες έκοψαν τους κάβους – τους οποίους τραβούσαν αγρότες πετώντας παράλληλα πέτρες –  και το πλοίο απέπλευσε απομακρυνόμενο από το λιμάνι. Από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός από το σπάσιμο των κάβων. Αυτό εξόργισε τους παραγωγούς που στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε εκδοτήριο της ΑΝΕΚ στο λιμάνι.

Δείτε την ανακοίνωση της ΑΝΕΚ για το κάψιμο των εκδοτηρίων

Στο λιμάνι συνεχίστηκε η ένταση με τους παραγωγούς εξαγριωμένους να κρατούν σε  “ομηρία” τον Λιμενάρχη, τον Περιφερειάρχη και τους δημάρχους Ηρακλείου και Βιάννου, μέχρι να δοθεί λύση.

Από πλευράς λιμεναρχείου υπήρξε η διαβεβαίωση πως τα φορτηγά θα μπουν στο πλοίο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook