Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμηλαρίου του Δήμου Φαιστού οργάνωσε μία εβδομάδα με πλούσια πολιτιστική δράση για μικρούς και μεγάλους.

Κυρίαρχο στοιχείο στο σκεπτικό και την οργάνωση των εκδηλώσεων είναι η διασπορά των δραστηριοτήτων ώστε να αναδειχθούν όλες οι γειτονιές του χωριού ενώ ένα επιπλέον στοιχείο που κυριαρχεί είναι η κινητοποίηση του τοπικού πολιτιστικού δυναμικού.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις Καμηλαρίου θα εξελιχθούν κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Αυγούστου. Ξεκινώντας από την Τετάρτη, 3 του μηνός, στην κεντρική πλατεία του χωριού θα πραγματοποιηθούν παιδικές δραστηριότητες με την Πασχαλίτσα, και θα «στηθεί» ένα τεράστιο φουσκωτό για να παίζουν τα παιδιά άφοβα.

Στις 4 του Αυγούστου, σειρά έχει το Ροκ Φεστιβάλ στην Πλατιά Στράτα –στο δίχαλο του δρόμου από Καμηλάρι προς Τυμπάκι. Η «πέτρινη» βραδιά θα περιέχει δυνατή μουσική από τοπικούς καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένους, αποτυπώνοντας την πολύ-πολιτισμική σύσταση του ίδιου του Καμηλαρίου. Το γνωστό συγκρότημα Tristi Somnium θα «βάλει τα δυνατά» του στις 10.30 το βράδι για να δυναμιτίσει την ήδη εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Στη Δυτική Πλατεία του χωριού στις 5 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η έντεχνη παραδοσιακή μουσική βραδιά με το Γιώργο Γκερεδάκη, με αφετηρία τη 10η ώρα βραδινή και όσο…κρατήσει.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του οικισμού Καμηλαρίου κορυφώνονται το Σάββατο, 6 Αυγούστου με το μεγάλο Κρητικό γλέντι που πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Φέτος, τη διασκέδαση του χωριού έχει αναλάβει ο Στέφανος Μεσσαριτάκης.

Τι λέτε λοιπόν; Πάμε…Καμηλάρι;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook