Την ευθύνηση στην κυβέρνηση επιρρίπτει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, για το αδιέξοδο που έχει επέλθει με την απεργία της ΠΝΟ. Η ΕΟΑΣΝΧ τονίζει πως η κυβέρνηση θέλει να βάλει του αγρότες πολιορκητικό κριό για να σπάσει η απεργία.

Δείτε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

“Η ΕΟΑΣΝ Χανίων εκφράζει την έντονη αγανάκτηση της απέναντι στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με την πολιτική της οδηγεί στην καταστροφή τους μικρομεσαίους αγρότες καλλιεργητές πρώιμων κηπευτικών της Κρήτης. 

Η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην απεργία των ναυτεργατών, η μη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, στηρίζει εφοπλιστές και τσακίζει ναυτεργάτες. Ταυτόχρονα καταστρέφει και τους συνάδελφους μικρομεσαίους παραγωγούς πρώιμων κηπευτικών που βλέπουν τη σοδιά τους να κινδυνεύει να πάει στη χωματερή.

Η κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστερά» ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Αντί να λύσει τα προβλήματα των ναυτεργατών, να σταματήσει έτσι η απεργία, να μην καταστραφούν και οι αγρότες, προτιμά να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό. Θέλει να αξιοποιήσει εμάς τους αγρότες της Κρήτης ως πολιορκητικό κριό για να σπάσει την απεργία. Όπως έδειξε και η δρομολόγηση του πλοίου από το Ηράκλειο, Κυβέρνηση-εφοπλιστές-περιφέρεια και ορισμένοι αγροτοπατέρες παλιοί γνώριμοι σε εμάς, έστησαν κανονικό απεργοσπαστικό μηχανισμό. Το μόνο που δεν τους ενδιέφερε ήτα να μην χαθούν τα «ευπαθή προϊόντα».

Η ΕΟΑΣΝ Χανίων καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα. Η ίδια πολιτική που κάνει πλάτες στους εφοπλιστές δίνοντας τους πάνω από 50 φοροαπαλλαγές είναι αυτή που προτιμά να αφήσει τα κηπευτικά να σαπίσουν, που μας φορολογεί με διάφορους τρόπους παίρνοντας μας το 80% του εισοδήματος μας, που κρατά το ΦΠΑ στα αγροεφόδια στο 24%, που έχει κάνει το κόστος στις θαλάσσιες μεταφορές δυσβάσταχτο. Είναι η ίδια πολιτική που θέλει να φορολογήσει τους ναυτεργάτες με 45% και 9% εισφορά αλληλεγγύης, σύνολο 54%, που θέλει να τους οδηγήσει στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην ανεργία. Είναι η πολιτική που αβαντάρει τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοεμπόρους και τους βιομήχανους και τσακίζει αγρότες και ναυεργάτες.

Η απάντηση της αγροτιάς πρέπει να είναι μία. Ο ενωμένος οργανωμένος μαζικός αγώνας. Εδώ και τώρα χωρίς καθυστέρηση να τους ανατρέψουμε τα σχέδια. Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους ναυτεργάτες, όλους τους εργαζόμενους, όπως το πράξαμε και χθες στην πανελλαδική απεργία, και να τους βάλουμε απέναντι. Κυβέρνηση-αφεντικά και τους συνοδοιπόρους τους.

Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα να αποκατασταθεί η θαλάσσια συγκοινωνία με την ικανοποίηση των αιτημάτων των ναυτεργατών. Να μεταφερθούν και να μην καταστραφούν τα αγροτικά προϊόντα μας.

Σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη γι’ αυτό και απαιτούμε να αποζημιωθεί στο ακέραιο και το τελευταίο κιλό των κατεστραμμένων κηπευτικών.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook