Οι κάτοικοι των συνοικιών Ξηροποτάμου, Λίντο, ΤΕΙ – Εσταυρωμένου, Τριών Βαγιών και Άη Γιάννη Χωστού, μετά από κάλεσμα του συνδικάτου οικοδόμων και των σωματείων ιδιωτικών υπαλλήλων και συνταξιούχων ΙΚΑ, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου. Απαίτησαν να γίνει ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα τα χαράτσια για τα αυθαίρετα που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Επίσης διεκδίκησαν να μπει τέλος στις κατασχέσεις που υφίστανται πολλοί συνδημότες εργαζόμενοι, με τα πρόστιμα που τους επιβάλει ο δήμος.
Την επόμενη μέρα συμμετείχαν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση, στα πλαίσια της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

Οι κάτοικοι διεκδικούν:

•    Να διαγραφούν ΤΩΡΑ όλα τα πρόστιμα κυβέρνησης, δήμων και πολεοδομίας σε εργατικές λαϊκές οικογένειες, για σπίτια και μικρομάγαζα  . Ούτε μια δόση ούτε 100! Αρκετά πληρώσαμε! Κανένα σπίτι εργατικής – λαϊκής οικογένειας  στα χέρια τραπεζίτη!

•    Να πληρώσουν και με το παραπάνω τα μεγάλα συμφέροντα, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλοεπιχειρηματίες, τραπεζίτες και μεγαλοϊδιοκτήτες γης και κατοικιών που έχουν θησαυρίσει απ’ την κατάσταση.

•    Με ευθύνη και δαπάνες του κράτους, φορολογώντας το μεγάλο κεφάλαιο, να εξασφαλιστεί κύρια κατοικία για ΚΑΘΕ εργατική- λαϊκή οικογένεια που να καλύπτει το σύνολο των λαϊκών αναγκών. Να προχωρήσουν άμεσα τα απαραίτητα έργα υποδομής στις γειτονίες μας  (αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία, υποδομές μεταφορών, ύδρευσης-αποχέτευσης, ενεργειακών δικτύων, σχολειά κλπ), επιλύοντας και  το πρόβλημα χαρακτηρισμού χιλιάδων λαϊκών οικογενειών ως «αυθαίρετους  οικιστές».  Ταυτόχρονα να επιλυθεί το πρόβλημα μεταβίβασης των ακινήτων και των εξ αδιαιρέτου     ιδιοκτησιών.

•    Να σταματήσουν εδώ και τώρα, με νομοθετική ρύθμιση, οι εκβιαστικές  κατασχέσεις λογαριασμών και δεσμεύσεις ΑΦΜ που ήδη γίνονται ή απειλούν πάνω από 3000 εργαζόμενους συνδημότες, ομήρους οικιστές εκτός σχεδίου πόλης, για τους οποίους έχουν βεβαιωθεί υπέρογκα πρόστιμα από το δήμο Ηρακλείου και άλλους δήμους του νομού μας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook