Ομάδα που θα αναλάβει το έργο του συντονισμού και της παρακολούθησης της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου, συστήνεται το προσεχές διάστημα με εντολή της Κομισιόν. Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, θα υποβάλλει ανά τρίμηνο εκθέσεις προόδου και θα εκδίδει έκτακτες προειδοποιήσεις, εάν διαπιστώνονται αποκλίσεις από τους στόχους. “Προς τη σωστή κατεύθυνση η Ελλάδα με τη συμφωνία των Βρυξελλών” δηλώνει στην Καθημερινή, ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Κατηγορηματικά απορρίπτει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο  Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε.

“Έρχεται και νέο κούρεμα για το ελληνικό χρέος” υποστηρίζει ο Γερμανός οικονομολόγος, Τόμας Μάγιερ, στην Real News.

Στην ίδια εφημερίδα, ο οικονομολόγος, σύμβουλος του Γάλλου Προέδρου, Πάτρικ Άρτους, δηλώνει πως η Ελληνική κρίση, θα είχε λυθεί σε δέκα λεπτά εάν εγκρινόταν το ευρωομόλογο.

Έν τω μεταξύ την Δευτέρα αρχίζει ο διάλογος για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Στη διακομματική επιτροπή θα συζητηθούν οι αλλαγές στον ΦΠΑ, η επανεξέταση των φοροαπαλλαγών, οι αλλαγές στη φορολογία ακινήτων και στη φορολογία επιχειρήσεων.

Επανεξέταση του φορολογικού συστήματος από το Φθινόπωρο υπόσχεται ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και τονίζει ότι “θεμελιώδης προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση, είναι η δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook