Σήμερα είναι μια δυνατή και ανεξάρτητη τίγρη αλλά πριν από λίγα χρόνια η εικονιζόμενη Aasha φοβόταν ακόμα και το νερό. Όταν διασώθηκε από τσίρκο, τον Μάρτιο του 2011, όπως αναφέρει η Vicky Keahey, ιδρύτρια του In-Sync Exotics Wildlife Rescue and Educational Center στο Τέξας, ζύγιζε μόλις 13 κιλά αν και ήταν ηλικίας εννέα μηνών- τέτοιο βάρος μια υγιής τίγρη έχει όταν είναι περίπου τριών μηνών.

Προφανώς η Aasha δεν είχε επαρκή φροντίδα στο τσίρκο, όπου άλλωστε την έβαζαν σε ένα κλουβί με μια πολύ μεγαλύτερη τίγρη, η οποία συχνά τη δάγκωνε, σημειώνει η Daily Mail.

Η μικρή Aasha είχε χάσει σε διάφορα σημεία του σώματός της το τρίχωμα της και το δέρμα της ήταν ξηρό και «σπασμένο» σε τέτοιο βαθμό, που αιμορραγούσε. Ήταν φανερό πως ήταν άρρωστη.

Η  Keahey την απομόνωσε σε έναν χώρο του καταφυγίου της και την επισκεπτόταν καθημερινά για να της κάνει παρέα και να της δίνει την φαρμακευτική αγωγή της. Της έκανε και καθημερινό μπάνιο- αν και η μικρή τίγρη προσπαθούσε συνήθως ν φύγει μακριά από το νερό.

Ύστερα από οκτώ εβδομάδες το τρίχωμά της άρχισε να ξαναβγαίνει στα «φαλακρά» σημεία και λίγο μετά η Aasha σταμάτησε να φοβάται και το νερό.

«Όταν οι θεραπείες τελείωσαν αγαπούσε το νερό τόσο πολύ που της έβαλα μια μικρή μπανιέρα στο χώρο της για να βουτά όποτε θέλει», εξηγεί η Vicky.

Οκτώ μήνες αργότερα, επιτέλους η Aasha έδειχνε σαν μια «κανονική» τίγρη. Είχε φτάσει η στιγμή να «γνωριστεί» με τις υπόλοιπες τίγρεις του καταφυγίου και συνδέθηκε αμέσως με τον Smuggler, ο οποίος είχε επίσης διασωθεί από συνθήκες κακοποίησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook