Ελληνοϊταλικός πόλεμος, Μάχη της Κρήτης, Αντίσταση, Αντιστασιακές Οργανώσεις και Ομάδες στην Κρήτη, τα πολεμικά αεροδρόμια Μάλεμε, Ηρακλείου, Καστελλίου και Τυμπακίου κατά τη Μάχη της Κρήτης και την Κατοχή του Νησιού: Ο τρόπος κατασκευής τους ( εργολαβίες, αγγαρείες των χωριών, αναγκαστική εργασία, ‘αξιοποίηση’ αιχμαλώτων ), η στρατιωτική χρησιμότητά τους, επιχειρήσεις από τους κατακτητές και εναντίον των κατακτητών, σαμποτάζ, καταδρομές, αντίποινα συνδεδεμένα με τα αεροδρόμια, εκτελέσεις, η μετέπειτα χρήση τους για τη χώρα μας κ.λ.π.

Καστέλλι Πεδιάδος Ηρακλείου

29  Ιουνίου  –  2  Ιουλίου 2017

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας, ο Δήμος Μινώα(ς) Πεδιάδας και το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οργανώνουν συνέδριο, στο Καστέλλι Πεδιάδος Ηρακλείου, το τετραήμερο 29 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2017, για τη Μάχη της Κρήτης, την Αντίσταση και τα πολεμικά αεροδρόμια της Κρήτης κατά τη Μάχη της Κρήτης και την Κατοχή του Νησιού και καλούν τους ιστορικούς, τους ερευνητές, τους μελετητές και τους φιλίστορες να λάβουν μέρος σ’ αυτό.

Στους εισηγητές – συνέδρους, που θα έλθουν από μακριά,  θα παρασχεθεί φιλοξενία από τον Δήμο Μινώα(ς) Πεδιάδας.

Τα Πρακτικά του Συνεδρίου θα τυπωθούν χωρίς καθυστέρηση.

Η δήλωση συμμετοχής θα γίνει ηλεκτρονικά μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2016 στην ηλεκτρονική διεύθυνση : kostasmoutzouris@hotmail.gr.

Στη δήλωση θα υπάρχουν τα πλήρη στοιχεία του δηλούντος ( ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, τηλέφωνο, ταχυδρομική και ηλεκτρονική διεύθυνση ) και το θέμα της ανακοίνωσης.

Η περίληψη της ανακοίνωσης ( τριακοσίων τουλάχιστον λέξεων ) θα σταλεί, στην ίδια διεύθυνση, μέχρι την 31 Μαρτίου 2017.

Η Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου θα κρίνει, με βάση τις περιλήψεις, ποιες ανακοινώσεις θα γίνουν δεκτές στο Συνέδριο.

Για την Οργανωτική Επιτροπή

Κώστας Μουτζούρης, πρόεδρος του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας

Γεώργιος Καλογεράκης, πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Μινώα(ς) Πεδιάδας (ΔΟΠΑΠ )

Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Α. Π. Θ. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook