Πραγματικά αφήνουν άναυδο οι εικόνες παιδική χαράς στα Χανιά, η οποία ήταν “πνιγμένη” όχι μόνο από σκουπίδια αλλά ακόμα και από πεταγμένα ρούχα και εσώρουχα!

Μεσημεράκι Σαββάτου. Το πάρκο στα πευκάκια της Νέας Χώρας είναι γεμάτο από πιτσιρίκια που πήγαν να παίξουν. Το παιχνίδι όμως, γίνεται ουσιαστικά μέσα σε ένα σκουπιδότοπο, αφού όπου κι αν κοιτάξεις βρίσκονται λογής, λογής απορρίμματα.

Η έκπληξη ωστόσο, έρχεται όταν βλέπεις ότι σε απόσταση αναπνοής από τα παιδιά, είναι πεταμένα δεκάδες ρούχα, ακόμα και γυναικεία εσώρουχα – όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν – σε κοινή θέα των παιδιών και των περαστικών!

Η εικόνα ξεπερνά τα λόγια. Ούτως ή άλλως τα σκουπίδια και οι ακαθαρσίες γύρω και μέσα στο πάρκο έχουν στήσει… πάρτι! Ακόμα και στη βρυσούλα με νερό υπάρχουν απορρίμματα. 

 

Αν νομίζετε ότι η εικόνα ήταν της στιγμής και απλώς ο δήμος δεν είχε προλάβει να μαζέψει τα σκουπίδια, ακολουθούν φωτογραφίες που ελήφθησαν πριν από λίγη ώρα.

Δηλαδή, εδώ και 6 ώρες, από την πρώτη λήψη των φωτογραφιών το μεσημέρι μέχρι την τελευταία λήψη πριν από λίγη ώρα, τίποτα δεν έχει αλλάξει, εκτός από έναν άνδρα ο οποίος έχει αφήσει τις μπύρες δίπλα και ξαπλώνει στο παγκάκι.

Στο μήνυμά του ο αναγνώστης, αναρωτιέται πώς αύριο θα πάει με τα παιδιά του να μαζεύει τις μπάλες μέσα από τις ακαθαρσίες και τις βρομιές που είναι σε όλο το πάρκο το οποίο αποκαλεί χαβούζα…

Δεν είναι μυστικό το ότι ο δήμος των Χανίων παρουσιάζει πλέον ανικανότητα να κρατήσει την πόλη καθαρή. Μια βόλτα στο κέντρο αλλά και τις γειτονιές είναι αρκετή για να πείσει.

Όμως η κατάσταση αυτή σε παιδική χαρά των Χανίων, όχι σε κάποια απόμερη συνοικία, αλλά σε μια από τις κεντρικότερες αυτή της Νέας Χώρας, με τα παιδάκια να προσπαθούν να παίξουν περικυκλωμένα από σκουπίδια, ακόμα και από παραπεταμένες στοίβες ρούχων, μας ξεπερνά!

Η ευθύνη δεν βαραίνει λιγότερο τον κάθε ασυνείδητο που ευθύνεται για αυτή την κατάσταση. Είναι δουλειά όμως της δημοτικής αρχής, να κρατά την πόλη καθαρή, κάτι στο οποίο προφανώς έχει αποτύχει παταγωδώς.

Ευχαριστούμε πολύ τον αναγνώστη του Flashnews.gr για τις φωτογραφίες

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook