Φρικτά παράπονα για τη διαιτησία εξέφρασαν στις δηλώσεις τους ο προπονητής της Σπάρτης Σωτήρης Αντωνίου και ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας Αλέξανδρος Γκαλίτσιος.

Οι δηλώσεις του προπονητή της ομάδας: «Σήμερα έγινε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες, που είναι διαφορετικές από πολλές άλλες στο πρωτάθλημα και έχουν υγεία. Το αποτέλεσμα για εμάς περνάει σε δεύτερη μοίρα, αλλά αυτό που θέλω να πω και δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα του Κισσαμικού, ο Κισσαμικός το πάλεψε, έχει να κάνει με το ότι η ομάδα μου έπρεπε να είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά και τα σημερινά αποτελέσματα και δεν είμαστε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, όχι διότι δεν κερδίσαμε τον αγώνα, όχι διότι δεν ήμασταν καλοί ή δεν παλέψαμε ή δεν κάναμε τα πράγματα που είχαμε πει όλη την εβδομάδα. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές μου για την προσπάθεια που έκαναν. Έχω τον Αλέξανδρο δίπλα μου (σ.σ. Γκαλίτσιο) κι άλλους δύο με πρησμένα ζυγωματικά. Δεχθήκαμε ένα γκολ στο 85’, το οποίο νομίζω το έχετε καταγράψει στις κάμερες. Έχει βγει η μπάλα πάνω από μισό μέτρο αράουτ. Πέναλτι στα αμέσως δέκα δευτερόλεπτα από τη σέντρα την οποία προήλθε δεν υπάρχει. Μία κόκκινη κάρτα στο 1-1 στη σέντρα αμέσως μετά κι όπως καταλαβαίνετε σήμερα έγινε μία πραγματική… Θέλω να πω κι άλλα, αλλά επειδή θέλω να κάνω καριέρα σαν προπονητής κι επειδή έχω μία ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια κι έπρεπε να είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, τον κόπο τον δικό μου, τον κόπο των ποδοσφαιριστών μου, της διοίκησης, του ηγέτη αυτής της ομάδας, δυστυχώς σήμερα δεν μας άφησαν… Εμείς θα προσπαθήσουμε στο αμέσως επόμενο παιχνίδι και να προκριθούμε (σ.σ. στο Κύπελλο) και να βγάλουμε αυτό τον χαρακτήρα που έχουμε σαν ομάδα μέχρι το τέλος. Ήμασταν καλύτεροι, έπρεπε να κερδίσουμε, για τον Κισσαμικό δεν έχει καταγραφεί νομίζω ούτε μία τελική φάση και χάσαμε έτσι όπως χάσαμε. Εύχομαι στην ομάδα του Κισσαμικού ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια, γιατί όπως προανέφερα στην αρχή της συνέντευξης είναι μία ομάδα που έχει υγεία. Εμείς με ψηλά το κεφάλι, να το ξεχάσουμε και να προσπαθήσουμε στο επόμενο παιχνίδι να προκριθούμε».

Για το αν θεωρεί ότι έχουν όλα αυτά σχέση με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Σπάρτη: «Εγώ είμαι εδώ πέρα για να μιλήσω για το παιχνίδι. Είπα ότι η ομάδα μου έπρεπε να κερδίσει και για εμένα είναι νικήτρια. Γίνανε κάποια πράγματα τα οποία είναι καταγεγραμμένα μέσα στην κάμερα. Όσον αφορά αυτά που είπατε οι αρμόδιοι να σας απαντήσουν είναι η διοίκηση της ομάδας. Εγώ αισθάνομαι την πίκρα μου, κι εγώ και οι ποδοσφαιριστές μου. Ο Αλέξανδρος (σ.σ. Γκαλίτσιος) τον βλέπετε πως είναι το μάτι του. Ο Γιαννίτσης πήρε κίτρινη κάρτα στο πρώτο ημίχρονο, και σ’ αυτή τη φάση που ήταν παρόμοια δεν δόθηκε τίποτα. Όσον αφορά αυτό που είπατε είναι θέμα διοίκησης αυτό. Εγώ ήρθα εδώ για να μιλήσω για το παιχνίδι το συγκεκριμένο. Η ομάδα μου έπρεπε να κερδίσει και δεν κέρδισε, όχι γιατί δεν ήταν καλή, για άλλους λόγους».

Για το αν θεωρεί δικαιολογημένο τον εκνευρισμό των παικτών του μετά το 85’: «Νομίζω ότι δικαιολογημένο δεν μπορεί να είναι τίποτα στη ζωή. Μπορούν να υπάρχουν πάρα πολλές δικαιολογίες για το οτιδήποτε. Όταν βλέπουν οι παίκτες μου ότι έχει βγει μισό μέτρο η μπάλα έξω, όταν σφυρίζουν ένα πέναλτι το οποίο δεν υπάρχει, όταν στη σέντρα ο Αναστασάκος κάνει ντρίμπλα στο 1-1 και ο Ηλιόπουλος κάνει ένα μαρκάρισμα με δύναμη, όπως παίζανε και οι δύο ομάδες… αρσενικά σε όλο το παιχνίδι και δέχεται κόκκινη κάρτα, νομίζω ότι μετά δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Είναι άνθρωποι, παίζουν με 200 παλμούς. Θέλαμε πάρα πολύ το παιχνίδι αυτό, γιατί πιστεύουμε πάρα πολύ στην ομάδα αυτή που έχουμε χτίσει με πολύ κόπο απ’ όλους, από τον πρόεδρο, από τη διοίκηση, από τον προπονητή, από τους παίκτες και από τη στήριξη του φίλαθλου κόσμου. Και η πρώτη ήττα που κάναμε από τον Απόλλωνα Αθηνών, έπρεπε να έχουμε το απόλυτο, 15 πόντους, είμαστε καλή ομάδα. Παλεύουμε όλα τα παιχνίδια και είμαστε καλή ομάδα».

Οι δηλώσεις του Γκαλίτσιου: «Ήταν ένα παιχνίδι που το είχαμε σχεδιάσει όλη την εβδομάδα το πώς θα παίξουμε. Μπήκαμε δυνατά από την αρχή, είχαμε σχεδιάσει ότι αν κρατήσουμε το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο μετά μπορούμε να κάνουμε τη… ζημιά κι έτσι κι έγινε. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι μετά το γκολ δεν παίζαμε απέναντι σε 11 αλλά σε 14! Το είδατε όλοι… Τι να κάτσω να σχολιάσω, τη διαιτησία και το τι μας έλεγε μέσα στο παιχνίδι ο διαιτητής; Δεν θέλω να το σχολιάσω, βλέπετε στο πρόσωπό μου… Ήταν ξεκάθαρη αγκωνιά, είναι κόκκινη κάρτα ούτε καν κίτρινη. Αδικούμαστε από το αποτέλεσμα, το αφήνουμε πίσω και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι της Πέμπτης με τον Ολυμπιακό, ώστε να παρουσιαστούμε καλοί, να κερδίσουμε και να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για τον εκνευρισμό που υπήρχε στη Σπάρτη και το αν επηρεαστεί η ομάδα στη συνέχεια: «Δεν θα μας επηρεάσει καθόλου, γιατί δεν πιστεύω να το ξαναδούμε αυτό που έγινε σήμερα με το διαιτητή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook