Έντεκα τούρκοι πολίτες, μέλη μιας ομάδας πολεμικών τεχνών, ζήτησαν να τους χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία, αφού η αστυνομία διαπίστωσε ότι δεν είχαν έρθει για να λάβουν μέρος σε ένα τουρνουά καράτε όπως είχαν δηλώσει, είπε σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η ομάδα αριθμούσε 14 μέλη κατά την άφιξή της την Παρασκευή (χθες) στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ από την Κωνσταντινούπολη, όμως η αστυνομία διαπίστωσε στη διάρκεια των ελέγχων πως δεν πήγαιναν σε ένα τουρνουά και υποπτεύθηκε ότι ένας από αυτούς ήταν διακινητής ανθρώπων.

“Δύο από αυτούς επέστρεψαν εθελοντικά αεροπορικώς στην Τουρκία”, δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας, ο οποίος πρόσθεσε πως ο φερόμενος ως διακινητής, που ήταν Τούρκος, συνελήφθη από την αστυνομία.

Οι υπόλοιποι 11, δέκα ενήλικες και ένα παιδί, οδηγήθηκαν σε κέντρο υποδοχής αιτούντων άσυλο. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν ήταν σε θέση να πει στη βάση ποιων κριτηρίων θα ζητήσουν άσυλο.

Τον Οκτώβριο ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας δήλωσε πως 35 τούρκοι πολίτες με διπλωματικά διαβατήρια ζήτησαν άσυλο ύστερα από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο, μετά το οποίο ακολούθησαν διώξεις των φερόμενων ως υποστηρικτών του.

Οι γερμανο-τουρκικές σχέσεις έχουν ενταθεί για σειρά θεμάτων, περιλαμβανομένης της κριτικής που ασκεί το Βερολίνο στις μαζικές συλλήψεις στην Τουρκία και στη μεταχείριση που επιφυλάσσει η Άγκυρα στα μμε, καθώς και λόγω των κατηγοριών της Τουρκίας ότι η Γερμανία είναι ένα “ασφαλές καταφύγιο” για την οργάνωση των κούρδων μαχητών PKK.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook