Η Samsung ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην πλήρη απενεργοποίηση των συσκευών Note7, μέσω αναβάθμισης που θα κυκλοφορήσει σύντομα στις Η.Π.Α και η οποία δεν θα επιτρέπει στο κινητό να φορτίζει.

Το Galaxy Note 7 έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον Κορεάτικο τεχνολογικό γίγαντα, ενώ η ίδια η εταιρία, τους τελευταίους μήνες έχει κάνει πολλές προσπάθειες για να βεβαιωθεί πως όλες οι συσκευές έχουν επιστραφεί προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα. Μέχρι τώρα το 93% των συσκευών έχουν επιστραφεί, ενώ οι χρήστες που συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν θα έρθουν αντιμέτωποι με μία αναβάθμιση, η οποία δεν θα επιτρέπει τη συσκευή να φορτίζει.

Η αναβάθμιση θα κυκλοφορήσει στις 19 Δεκεμβρίου για τους κατόχους στις Ηνωμένες Πολιτείες, και η διανομή της θα κρατήσει ένα μήνα. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό εάν η αναβάθμιση θα γίνεται αυτόματα ή θα χρειάζεται η επιβεβαίωση του χρήστη για την εγκατάστασή της. Πάντως με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η αναβάθμιση θα κυκλοφορήσει από όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας των Η.Π.Α εκτός από αυτό της Verizon που εξέφρασε αντιρρήσεις για το χρονικό διάστημα. Στην Ευρώπη, η Samsung θα ακολουθήσει διαφορετική τακτική, κυκλοφορώντας την επόμενη εβδομάδα αναβάθμιση που θα περιορίζει ακόμα περαιτέρω το ποσοστό πλήρους φόρτισης στο 30% από το 60% που ίσχυε μετά την αναβάθμιση Οκτωβρίου.

Το Galaxy Note 7, που είχε κυκλοφορήσει στις αρχές του Αυγούστου, είχε λάβει πολύ θετικές κριτικές μέχρις ότου εμφανίστηκαν αναφορές σχετικές με εκρήξεις που προκαλούνταν από την μπαταρία της συσκευής, με αποτέλεσμα η συσκευή να παίρνει φωτιά. Η Samsung μετά από αυτό αναγκάστηκε να ανακαλέσει τις συσκευές αλλά και να διακόψει την παραγωγή τους.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook