Την πρώτη του ήττα στα φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα στο Γκάρντενερ της Ολλανδίας γνώρισε την Κυριακή το απόγευμα ο Εργοτέλης που έχασε με 1-0 από την Ολλανδική Άαλκμαρ .

Ο Εργοτέλης εμφανίστηκε κάπως κουρασμένος στο σημερινό ματς μετά τα συνεχόμενα φιλικά (έπαιξε και το Σάββατο με την Ντε Γκράαφσαπ) αλλά παρόλα αυτά κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα έδειξε ότι αρχίζει σιγά σιγά να βρίσκει χημεία.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε για την Ολλανδική ομάδα στο 15΄ ο Ορτίζ ενώ η Άαλκμαρ είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της στο 64΄ αλλά η εκτέλεση φάουλ του Γκουύντμνσον σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πίρσον που ήταν και ο μοναδικός παίκτης του Εργοτέλη που αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι.

Ο Νίκος Καραγεωργίου ξεκίνησε το ματς με τον Πίρσον κάτω από τα δοκάρια , στην τετράδα της άμυνας δεξιά τον Σασιασβίλι, αριστερά τον Βίσιο και στο κέντρο τους Χίμπλιγκερ και Σαρρή . Την τριάδα της μεσαίας γραμμής αποτελούσαν ο Τζούνιορ, ο Μπέτο και ο Ολίσε ενώ στην τριάδα της επίθεσης αριστερά ήταν ο Κουτσινικούλης , δεξιά ο Ρομάνο και στην κορυφή ο Μπούντιμιρ.

Μετά το 70΄ ο προπονητής του Εργοτέλη άλλαξε σχεδόν όλους τους παίκτες της ενδεκάδας δίνοντας χρόνο συμμετοχής και στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεση του.

Άαλκμαρ : Marcellis, Gudmhndsson, Falkenburg, Matens, Klanan, Pohlsen, Elm, Moisander, Holman, Ortiz, Benschop.
Έπαιξαν και οι: Reinen, Maher, Wernbloom, Heijblok, Brown, Luckassen, Boymans.

Εργοτέλης : Πίρσον, Σασιασβίλι, Βίσιο (75’ Πρωτογεράκης), Χίμπλινγκερ (75’ Γιοβάνοβιτς), Σαρρής (75’ Κανδηλάκης), Μπέτο (70’ Κυριακίδης), Τζούνιορ (75’ Τζανακάκης), Ολίσε (70’ Χαντί), Κουτσιανικούλης (75’ Λεάλ), Ρομάνο (75’ Χρυσοφάκης), Μπούντιμιρ (46’ Κατσικοκέρης).

Ικανοποιημένος ο Καραγεωργίου

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του ηττήθηκε στο σημερινό φιλικό με την Άαλκμαρ ο τεχνικός του Εργοτέλη εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το πρόσωπο που παρουσίασαν οι ποδοσφαιριστές του λέγοντας : «Μέσα σε δύο ημέρες παίξαμε δύο παιχνίδια υψηλού επιπέδου και σε μεγάλο βαθμό ανταποκρίθηκαν οι ποδοσφαιριστές μας. Το σημερινό παιχνίδι είχε πιο υψηλό βαθμό δυσκολίας. Παίξαμε έτσι όπως θέλω να παίζουμε αυτή την εποχή. Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουμε κάποιο γκολ, ωστόσο δεν είχαμε την σωστή σκέψη για να ολοκληρώσουμε τις φάσεις. Για την περίοδο που βρισκόμαστε και τις ομάδες που αντιμετωπίσαμε υπάρχει ικανοποίηση για την εικόνα που παρουσιάσαμε. Συνεχίζουμε την δουλειά και έχουμε ακόμα ένα μήνα μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook