Μετά τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου θα εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, δηλώνει η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία, σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής» και στο newsbeast, εμφανίζεται «ανοικτή σε κάθε γόνιμη πρόταση» και στηλιτεύει την αρνητική στάση των πρυτάνεων.

«Το Πανεπιστήμιο δεν ανήκει στους πρυτάνεις, ανήκει στην ελληνική κοινωνία» που «πληρώνει για τη δημόσια Παιδεία», «απαιτεί άλλη ποιότητα και συνθήκες σπουδών για όλους τους φοιτητές» και «δεν πιστεύει πλέον σε ημίμετρα», επισημαίνει η κυρία Διαμαντοπούλου.

«Τα ΑΕΙ, σύμφωνα με το Σύνταγμα, είναι αυτοδιοίκητα, αλλά όχι αυτόνομα», απαντά σε ερώτηση για την κριτική που της ασκείται ότι ανατρέπει το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων.

Η υπουργός Παιδείας θεωρεί ότι πρέπει «να αναγνωριστεί ως εθνική επιτυχία», η πρόσφατη απόφαση της ευρωσυνόδου και εξηγεί: «Κλείσαμε σε μεγάλο βαθμό τις έξωθεν αρνητικές επιρροές. Τώρα, με σύνεση, πρέπει όλοι μαζί και καθένας χωριστά -πολιτικοί, ΜΜΕ, μεγάλοι και μικροί επιχειρηματίες και εργαζόμενοι- να δώσουμε τη μάχη της ανάπτυξης. Το \”ασ΄το για αργότερα\” δε μπορεί να ισχύσει ούτε για μία ημέρα -από τις συγχωνεύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις μέχρι τις διαρθρωτικές αλλαγές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook