Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Αγίου Όρους Ηρακλείου, θα έρθουν στο Ηράκλειο τα Πάντιμα Δώρα των Μάγων, από την Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους και θα εκτεθούν σε προσκύνηση και ευλογία των πιστών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου, από τις 24 έως τις 28 Δεκεμβρίου.

Η υποδοχή των Πάντιμων Δώρων θα γίνει το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου και ώρα 4μμ στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Ηρακλείου, απότον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κύριο Ειρηναίο και την συμμετοχή κλήρου και λαού, στη συνέχει δε θα ψαλεί Ι. Παράκλση στα Τίμια Δώρα.

Θ αακολουθήσει στις 5μμ ο Μεγάλος Εσπερινός της Εορτής των Χριστουγέννων, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης.

Στις 10μμ θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, ιερολογούντος του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Μεθόδιου Βερνιδάκη, Πρωτοσύγγελου της Ι. Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Σημειώνετια ότι ο Ι. Καθεδρικός Ναός του Αγίου Τίοτυ κατά την παραμονή των Πάντιμων Δώρων στο Ηράκλειο θα είναι ανοικτός από τις 7 πμ εως τις 9μμ για τη διευκόλυνση των προσκηνητών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook