Έξω από το υπουργείο Μεταφορών, στη λεωφόρο Μεσογείων, προγραμματίζουν να συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί της Δευτέρας, οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους στη συνέλευση που είχαν την Κυριακή.

Οι κινητοποιήσεις σύμφωνα με το in.gr  θα περιλαμβάνουν μηχανοκίνητες πορείες και συγκεντρώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους προκειμένου να μοιράσουν φυλλάδια σε τουρίστες.

Στο μεταξύ, την Τρίτη ο υπουργός Μεταφορών, Γ.Ραγκούσης θα ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για το θέμα των ταξί. Σχετικό αίτημα κατέθεσαν στην αρμόδια επιτροπή, που συνεχίζει να επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, οι βουλευτές της ΝΔ Θ. Καράογλου και του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης.

«Θα κάνουμε κινητοποιήσεις, αλλά θα πρέπει να αποφεύγουμε λάθη, όπως αυτά που έγιναν στον Πειραιά, όπου συνάδελφοί μας πέταξαν λάδια στους δρόμους», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, Θύμιος Λυμπερόπουλος, κάνοντας έκκληση για ψυχραιμία.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν επιθυμούν επεισόδια και κατηγόρησε τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ότι δυναμιτίζουν το κλίμα.

Την Κυριακή, εκατοντάδες ταξί από Κόρινθο, Τρίπολη, Κιάτο, Άργος και Ναύπλιο στάθμευσαν στο πάρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Επιδαύρου και συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του αρχαίου θεάτρου.

Οι ιδιοκτήτες των ταξί, διαβεβαιώνοντας ότι δεν σκοπεύουν να δημιουργήσουν προβλήματα, διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στους 9.000 θεατές που προσέρχονταν για την παράσταση του Ριχάρδου Γ' με τον Κέβιν Σπέισι.