Τελευταία ενημέρωση: 14:28

Άγριες συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και ταξιτζήδων πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι το αεροδρόμιο Ηρακλείου. Περίπου στις 12:30, με την χρήση δακρυγόνων επεχείρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις  να διαλύσουν τα μπλόκα των ταξιτζήδων στο αεροδρόμιο ενώ απο την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες ταξί απάντησαν με πετροπόλεμο.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να απωθήσουν τους ταξιτζήδες και να ανοίξουν τα μπλόκα, αλλά όταν επεχείρησαν τα πρώτα πούλμαν να προσεγγίσουν στην είσοδο του αεροδρομίου, οι ιδιοκτήτες ταξί προσπάθησαν να τα εμποδίσουν, δεχόμενοι την επίθεση των αστυνομικών που και πάλι τους απώθησαν με την χρήση των γκλοπ.

Και όλα αυτά μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επισκεπτών που αναχωρούν ή φτάνουν στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κρήτης.

Στην διάρκεια των συμπλοκών έγιναν προσαγωγές δύο αυτοκινητιστών, ενώ στην συνέχεια επικράτησε ηρεμία. Οι ιδιοκτήτες ταξί παρέταξαν τα αυτοκινητά τους δεξιά και αριστερά των δρόμων και η κυκλοφορία των οχημάτων απο και προς την είισοδο του αεροδρομίου Ηρακλείου γινόταν κανονικά.

                                        \"\"

Στο Ηράκλειο είχαν επικεντρωθεί σήμερα οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί της Κρήτης, όπου μετέβησαν αυτοκινητιστές απο όλους τους Νομούς. Απο νωρίς το πρωί οι δρόμοι πρόσβασης οχημάτων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου  είχαν αποκλειστεί απο τους ταξιτζήδες με αποτέλεσμα οι επιβάτες που ήθελαν να αναχωρήσουν η εκείνοι που έφταναν,ήταν υποχρεωμένοι να περπατούν με τις βαλίτσες στα χέρια για εκατοντάδες μέτρα.

 Ο Εισαγγελέας Ηρακλείου και μετά απο άκαρπη σύσκεψη στο γραφείο της αερολιμενάρχη Ηρακλείου έδοσε έντολή να ανοίξουν οι δρόμοι. Αμέσως οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν διακριτική παρουσία, εντός του αεροδρομίου βγήκαν έξω, ενώ την ίδια ώρα οι ταξιτζήδες δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν προετοιμάστηκαν να αντιμετωπίσουν τους αστυνομικούς.

\"\"   \"\"

Πάντως είναι συνεχείς οι συσκέψεις με την συμμετοχή εκπροσώπων των αυτοκινητιστών προκειμένου να πειστούν ώστε οι όποιες κινητοποιήσεις τους να μην πλήττουν τον τουρισμό.

\"\"   \"\"

Παράλληλα υπο κατάληψη παραμένει και σήμερα το κτίριο των γραφείων της Περιφέρειας Κρήτης, στο Ηράκλειο. Οι ιδιοκτήτες ταξί του Ηρακλείου κατέλαβαν το κτίριο το πρωί του Σαββάτου και μπορεί το Σαββατοκύριακο να μην λειτουργούσαν οι υπηρεσίες, όμως σήμερα δεν επετράπει η είσοδος στους υπαλλήλους που πήγαν να εργαστούν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook