Είναι μερικές φορές που τα παιδιά είναι πιο πολλά από τα ζαχαρωτά και τότε το ζουζούνισμα τους γύρω μας μας γεμίζει αισιοδοξία και δύναμη. 
Κάπως έτσι ένοιωσαν τα ζωηρά ξωτικά της Red Action την περασμένη Δευτέρα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, όπου πήγαν για να παραλάβουν τα παιδικά βιβλία, που τα παιδιά του σχολείου στέλνουν ως χριστουγεννιάτικα δώρα με τους Άη Βασίληδες του Santa Run Χανιά, στα παιδιά του Κέντρου Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης αλλά και στα παιδιά των οικογενειών που στηρίζει το Κύτταρο Χαλέπας. 

Επρόκειτο για μια Πρωτοβουλία του 10ου Δημοτικού Σχολείου σε συνεργασία με τη Red Action για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, στις 5 Δεκεμβρίου.

Σας υποσχεθήκαμε μια σειρά δράσεις – έκπληξη που προωθούν το πνεύμα του Santa Run Χανιά και πέρα από τη μέρα του Santa Run ή την περίοδο των Χριστουγέννων και που επιδιώκουν, αφενός, τη χαρά, αφετέρου, την κοινωνική ευαισθητοποίηση σε περισσότερους τομείς. Αυτό κάνει ακούραστα η Red Action. 

Τις επόμενες μέρες θα την βρείτε:

Επίσκεψη στο Δημοτικό Γηροκομείο (Τετάρτη 14 Δεκέμβρη, στις 4.30μ.μ.):

Η Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης είναι η μέρα που το Santa Run ανθίζει. Φέτος, διαλέγει να χαρίσει χαρά και αγάπη του στους τρόφιμους του Δημοτικού Γηροκομείου. Ντυμένοι Αη Βασίληδες, με μπαλόνια, κεράσματα και μουσική (απο τον Παντελή Κιάσσο και τον Στέλιο Ηλιάδη) πάμε να διασκεδάσουμε πιο μεγάλα παιδιά που το έχουν εξίσου ανάγκη με τα μικρότερα! Η δράση θα γίνει με τη βοήθεια του Συλλόγου Γυναικών Χαλέπας που θα προσφέρει τα κεράσματα.

Βόλτα στις καφετέριες και τα κλαμπ του Ρεθύμνου  (Παρασκευή 16 Δεκέμβρη): Δεν μας χωράνε τα Χανιά! Το έμαθαν όλοι γι’ αυτό γεμίζουμε τις τσάντες μας ξανά και πάμε να ενημερώσουμε και το Ρέθυμνο για τη μεγάλη μέρα της χαράς και της αλληλεγγύης. Καφετέριες, μπαρ, κλαμπ, κανένας δεν θα ξεφύγει!

Πέντε χρόνια λειτουργίας του Παντοπωλείου Αλληλεγγύης (Κυριακή 18 Δεκέμβρη): Το Κύτταρο Χαλέπας, η νικήτρια πολυπληθέστερη ομάδα στο Santa  Run Χανιά για δύο συνεχόμενες χρονιές, ανάβει για πρώτη φορά το δέντρο του και γιορτάζει τα πέντε χρόνια λειτουργίας του Παντοπωλείου Αλληλεγγύης. Φυσικά η Red Action θα είναι εκεί για να γιορτάσει μαζί του! Η βραδιά θα έχει πολλή μουσική, χορό και κεράσματα για όλους!

Το Παντοπωλείο Αλληλεγγύης στηρίζει περισσότερες από 120 οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Με τη βοήθεια των εθελοντών του προσφέρει τα απαραίτητα (τρόφιμα, ένδυση κτλ) κάθε 20 μέρες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου!

Παράλληλη δράση: Τα ξωτικά της Red Action παίρνουν το νόμο στα χέρια τους. Βγαίνουν στους δρόμους και κόβει τις δικές της κλήσεις, με σεβασμό αλλά πάνω από όλα με χιούμορ. Το νου σας! 

Εις το επανιδείν και ανυπομονείτε και για τις άλλες δράσεις μας…

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook