Με στόχο την δημιουργία ενός επαγγελματικού-συνδικαλιστικού φορέα που θα έχει πολλά μέλη και έντονη δυναμική, οι διαδικασίες για την σύσταση της Ένωσης Ξενοδόχων Ν.Χανίων βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο.

Το καταστατικό του νέου φορέα που θα ενώσει την δύναμη όλων των ξενοδόχων των Χανίων εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο και εκείνο που απομένει είναι να εγγραφούν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη προκειμένου να γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη της διοίκησης της Ένωσης.

Υπενθυμίζεται πως οι συζητήσεις, μεταξύ του συλλόγου ξενοδόχων και της ομοσπονδίας κυρίων ξενοδοχειακών καταλυμάτων Ν.Χανίων για την δημιουργία μιας Ένωσης, ξεκίνησαν στα τέλη της τουριστικής περιόδου του 2010 .

Τον Δεκέμβριο υπεγράφει η ιδρυτική διακήρυξη από 40 περίπου ξενοδόχους και εξελέγη προσωρινό συμβούλιο αποτελούμενο από τους :

Πρόεδρος : Μανόλης Γιαννούλης . Αντιπρόεδρος : Φραγκίσκος Χατζηαγγελάκης. Γραμματέας : Σοφία Καπάκη. Ταμίας : Τούλα Παπαδάκη. Μέλος : Νίκος Κόρακας.

Ακολούθησαν οι νομικές διαδικασίες σύνταξης και έγκρισης του καταστατικού.

Το Πρωτοδικείο Χανίων, τον Ιούνιο, ενέκρινε το καταστατικό της Ένωσης Ξενοδόχων Ν.Χανίων, αλλά οι διαδικασίες προβλέπουν και ένα χρονικό διάστημα αναμονής έως ότου τεθεί σε ισχύ το καταστατικό.

Το χρονικό αυτό διάστημα λήγει αυτές τις ημέρες και όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο προσωρινός πρόεδρος της Ένωσης κ. Μανόλης Γιαννούλης :

 «ευελπιστούμε ότι μετά τις 15-20 Αυγούστου που καποιοι ξενοδόχοι θα έχουν μεγαλύτερη άνεση χρόνου, να ξεκινήσουν να γράφονται στον νέο φορέα, προκειμένου να πούμε ότι στο τέλος του καλοκαιριού, αρχές Οκτωβρίου, να πάμε σε εκλογές».

Όπως διευκρινίζει ο κ.Γιαννούλης «στόχος μας είναι να προχωρήσει το νέο σχήμα πολύ δυναμικά και με περισσότερα από 300 μέλη.

Θα μπορούσαμε να κάνουμε εκλογές και με τα 30-40 μέλη που υπέγραψαν την ίδρυση. Όμως το ζητούμενο είναι να κάνουμε έναν σημαντικό φορέα που θα έχει πολλά μέλη και δύναμη για να πούμε ότι κάνουμε κάτι το ουσιαστικό με δυνατότητες παρέμβασης και λόγου.»

Ήδη κάποιοι τοπικοί σύλλογοι, όπως ο σύλλογος Αγ.Μαρίνας – Πλατανιά που έχει πάνω από 260 μέλη, έχει κάνει τρείς διαφορετικές συναντήσεις προκειμένου να πει στα μέλη του να προσχωρήσουν στην Ένωση και εκείνο που απομένει πλέον για να αποκτήσουν οι ξενοδόχοι των Χανίων έντονη δυνατότητα παρέμβασης, είναι να εγγραφούν στην Ένωση Ξενοδόχων Ν.Χανίων.

Flashnews.gr / Ναπ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook