Αρχίζει σήμερα ο εθνικός διάλογος για το νέο φορολογικό σύστημα. Στόχος του υπουργείου υπουργός Οικονομικών είναι η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ καθώς και χαμηλότερη φορολογία στις μεταβιβάσεις ακινήτων. Ωστόσο οι δανειστές μας θα ανάψουν «πράσινο φως» μόνον αν βεβαιωθούν ότι τα έσοδα που θα λείψουν από τα κρατικά ταμεία θα αναπληρωθούν από άλλα αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει το newsbomb, η ηγεσία του υπουργείου ευελπιστεί να πετύχει το στόχο αυτό με την περιβόητη πάταξη της φοροδιαφυγής, μιας και ο νέος «τσάρος» της οικονομίας θα κλιθεί να πείσει την τρόικα να προστεθούν στο επικαιροποιημένο μνημόνιο του Σεπτεμβρίου έσοδα από τη φοροδιαφυγή ύψους 2 δισ. ευρώ.

Αν πειστεί η τρόικα ανοίγει ο δρόμος για μειώσεις συντελεστών Φ.Π.Α., φόρος επιχειρήσεων, φόροι μεταβιβάσεων).

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έχουν θέσει μια σειρά από προτεραιότητες με σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ένα από αυτά είναι η κατάθεση τροπολογίας στην οποία μεταξύ, των άλλων, προβλέπεται η απομάκρυνση των εφόρων των 36 μεγαλυτέρων Εφοριών της χώρας καθώς και των προϊσταμένων στο ΣΔΟΕ, με μια απλή υπουργική απόφαση.

Παράλληλα, θα περάσουν από το «μικροσκόπιο» του υπουργείου Οικονομικών παλιές φορολογικές υποθέσεις.

Ακόμη αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το νέο αυτοματοποιημένο σύστημα καταγραφής τιμολογίων και αποδείξεων λιανικής, μέσω του οποίου θα ενημερώνονται απευθείας τα κεντρικά του υπουργείου Οικονομικών.
Προωθείται on line σύστημα παρακολούθησης των πρατηρίων καυσίμων.

Προχωρούν άμεσα οι διαδικασίες για άμεση πρόσληψη 100 ιδιωτών (δικηγόροι, λογιστές) για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τη συζήτηση του νέου φορολογικού ξεκινά σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ έως τώρα έχουν απαντήσει ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί το Φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook