Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ανοικτό σκακιστικό πρωτάθλημα κοινωνικής προσφοράς, το οποίο διοργάνωσε η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, το ΠΚ Εργαζομένων ΟΤΕ και αρκετούς πολιτιστικούς και αθλητικούς φορές.

Το Δελτίο Τύπου της ΣΑΧ αναφέρει τα εξής:

Για άλλη μια χρονιά η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων έδειξε ότι δεν μένει αμέτοχη στα κοινωνικά προβλήματα του τόπου μας συμμετέχοντας και διοργανώνοντας αγώνες συνεισφέροντας με τον τρόπο της στην βελτίωση τους. Το βασικότερο όμως είναι ότι διοργανώνοντας τέτοιους αγώνες ευαισθητοποιείς την νεολαία του τόπου μας για κοινωνική συνείδηση, αλληλεγγύη και συμπαράσταση προς τους συνανθρώπους μας. Σκοπός της διοργάνωσης που διεξήχθη την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου ήταν να μαζευτούν χρήματα τα οποία θα δοθούν στο κέντρο αποκατάστασης αναπήρων ατόμων ΕΛΕΠΑΠ και τρόφιμα υπέρ της Ενορίας Αγ. Γεράσιμου.

Περίπου 100 σκακιστές δηλώσαν συμμετοχή και αγωνίστηκαν στο 3ο ετήσιο φιλανθρωπικό πρωτάθλημα γρήγορου σκακιού που διοργάνωσε η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων τον Δήμο Χανίων και το ΠΚ Εργαζομένων ΟΤΕ. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Πνευματικό κέντρο της Ενορίας Αγ. Γεράσιμου που απλόχερα παραχώρησε ο εφημέριος της εκκλησίας Κωνσταντίνος Τσαγκαράκης φροντίζοντας παράλληλα την οποιαδήποτε διευκόλυνση των αγώνων. Σημαντική επίσης και η προσφορά του Πολιτιστικού συλλόγου Νεροκούρου και Χρυσοπηγής που πρόσφεραν κεράσματα σε όλους τους αγωνιζόμενους και συνοδούς. Τους αγώνες στήριξαν επίσης και οι αθλητικοί σύλλογοι του πρώην Δήμου Ελ. Βενιζέλου Ηρακλής Νεροκούρου, Μινώταυρος Μουρνιών, Ίκαρος Μουρνιών και Φωστήρας Αγ. Σαράντα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους της Περιφέρειας η Υπεύθυνη προϊσταμένη του τμήματος Δια Βίου Μάθησης Παιδείας και Απασχόλησης κα Κατερίνα Ζομπανάκη, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Χανίων κ. Κουκλάκης Γιώργος, ο πρ. αντιδήμαρχος κ. Μανόλης Κεμεσίδης, ο τοπικός σύμβουλος Νεροκούρου κ. Κοσμάς Καλομοιράκης, ο Πρώην Δήμαρχος Ελ. Βενιζέλου κ. Πολιουδάκης Γιώργος ο Πρόεδρος του ΠΚΕ κ. Χαραλαμπάκης Εμμανουήλ και ο Πρόεδρος του ΑΣΕ ΟΤΕ κ.   Αλεξανδράκης Βαγγέλης. Εκ μέρους της ΣΑΧ ο Πρόεδρός της κ. Σπυριδάκης Γιάννης ευχαρίστησε τους γονείς και ιδιώτες που συνέβαλαν ανώνυμα με χρήματα και τρόφιμα υπέρ ΕΛΕΠΑΠ και της ενορίας και τόνισε την αναγκαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων και την βαρύτητα που δείχνει ο σύλλογος στην υλοποίησή τους. Ευχαρίστησε επίσης και τους χορηγούς της διοργάνωσης που ήταν το ελαιουργείο ΑΝΔΡΟΝΙΚΑΚΗΣ, τα οπτικά ΛΑΖΑΚΗΣ το Σ/Μ. ΤΣΙΓΚΑΚΗΣ και ο φούρνος ΚΑΡΑΔΑΚΗ που ανέλαβαν την αθλοθέτηση της διοργάνωσης έτσι ώστε όλα τα χρήματα των παραβόλων που μαζεύτηκαν να μπορέσουν να δοθούν αυτούσια υπέρ ΕΛΕΠΑΠ.

Αγωνιστικά τώρα οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε πέντε ομίλους ανάλογα με την δυναμικότητά τους. Στον πρώτο όμιλο μετά από έντονη μονομαχία και εναλλαγές στην βαθμολογία την 1η θέση κατέκτησε ο Πατρελάκης Ευάγγελος, 2ος ο Γεωργακόπουλος Νίκος και 3ος ο Μαθιουλάκης Φάνης. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Καραβιτάκη Ευαγγελία. Στον 2ο όμιλο την 1η θέση κατέκτησε ο Σωτήρης Μπατσάκης, 2ος ο Χασουράκης Μανόλης και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Βιολάκης Αναστάσης, ο Παρασκάκης Φίλιππος και ο Χαμογιωργάκης Αριστείδης. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Ακρίβα Χριστίνα, 2η η Καλιοντζάκη Εριέττα και 3η η Καραβιτάκη Αντωνία.  Στον 3ο όμιλο την 1η θέση κατέκτησε η Χασουράκη Χρυσή, 2η η Σκαράκη Γεωργία και 3η η Πλατσάκη Ευγενία και η Ψαριανού Έλενα. Στα αγόρια την 1η θέση κατέκτησε ο Σαράφης Ραφαήλ, 2ος ο Λεβάκης Κυριάκος και 3ος ο Σπυριδάκης Γιώργος και ο Σημανδηράκης Αργύρης. Στον 4ο όμιλο την 1η θέση κατέκτησε η Κλειώ Κολοκυθά 2η η Μπουλταδάκη Ουρανία και 3η η Μαρκάκη Ανδριάννα και η Κοτσαμπασάκη Αντωνία. Στα αγόρια την 1η θέση κετέκτησε ο Σκαράκης Μανόλης, 2ος ο Ψαριανός Μανόλης και 3ος ο Μπαραμίτζε Γιάννης και ο Ψαριανός Σπύρος. 1ος στη Γ’ δημ. ο Κλωθάκης Γιάννης. Τέλος στον 5ο όμιλο την 1η θέση κατέκτησε ο Ψυλλάκης Χρήστος, 2ος ο Χαλιβελάκης Γιάννης και 3ος ο Γεωργιάδης Κων/νος. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Παπαδάκη Έλενα, 2η η Ανδρουλάκη Κατερίνα και 3η η Βενετάκη Ελένη.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook