Με κεντρικό θέμα της Συμβολαιακή Γεωργία πραγματοποιείται φέτος για  13η συνεχή χρονιά ο Αγροτικός Αύγουστος.

Η φετινή έκθεση θα φιλοξενηθεί στον ήδη διαμορφωμένο χώρο της Δυτική Τάφρου, και όπως επισημάνθηκε από το δήμαρχο Χανίων κ. Μανόλη Σκουλάκη,  κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στόχος της διοργάνωσης είναι η προβολή και προώθηση των Κρητικών προϊόντων ποιότητας,  των ειδών λαϊκής τέχνης και φυσικά του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης.

Τα εγκαίνια του Αγροτικού Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 4 Αυγούστου παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Δριβελέγκα.

Στην έκθεση θα λάβουν μέρος 50 εκθέτες από όλη την Κρήτη, ενώ εκτιμάται ότι και αύτη τη χρονιά οι εκδηλώσεις θα αποτελέσουν πόλο έλξης ελλήνων και ξένων επισκεπτών.  

«Είμαστε βέβαιοι ότι και φέτος ο Αγροτικός Αύγουστος, που έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός για τα Χανιά, θα αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων», τόνισε ο κ. Σκουλάκης, ο οποίος νωρίτερα, επισκέφθηκε τη Δυτική Τάφρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η φετινή έκθεση, καθώς και τους δύο υπαίθριους χώρους στάθμευσης οχημάτων που διαμορφώθηκαν από το Δήμο Χανίων – σε οικόπεδα που παραχωρήθηκαν σε αυτόν – στη συμβολή της Ακτής Κανάρη με την οδό Γερασίμου Παρδάλη, στη Νέα Χώρα και στα οποία θα είναι ελεύθερη η στάση και η στάθμευση για ΙΧ αυτοκίνητα και λεωφορεία.

«Ο Αγροτικός Αύγουστος, αποτελεί μία απόδειξη του ότι, ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει μόνο με την ενεργοποίηση των δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα τον οποίο και οφείλουμε να στηρίξουμε», επεσήμανε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης. Ζητούμε τη συμπαράσταση όλων των φορέων για την κινήσουμε την αγροτική και οικονομική μηχανή του τόπου μας», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την εξωστρέφεια της έκθεσης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ.Λευτέρης Αμπαδιωτάκης, υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά, όλα αυτά τα χρόνια, ο Αγροτικός Αύγουστος θα λάβει χώρα και έξω από τα στενά γεωγραφικά όρια των Χανίων μια και μεταφερόμαστε για 4 ημέρες, από 30 Σεπτεμβρίου έως και 3 Οκτωβρίου 2011 στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και για 3 ημέρες στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 11-13 Νοεμβρίου 2011 στα πλαίσια παράλληλων εκδηλώσεων του Γαστρονομικού Φεστιβάλ που οργανώνεται εκεί».

Καταλήγοντας ο κ. Αμπαδιωτάκης, επεσήμανε ότι «δίδουμε ιδιαίτερη έμφαση στον φετινό «Αγροτικό Αύγουστο» στη Συμβολαιακή Γεωργία και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, ως Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Δήμου μας, συμβάλλαμε στην επίτευξη του πρώτου έξτρα παρθένου ελαιολάδου, ως προϊόν Συμβολαιακής Γεωργίας, με πιστοποιητικό γνησιότητας και ποιότητας.

Το προϊόν αυτό με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πήρε το όνομα «…..ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ» με σήμα το Κρινάκι της Θάλασσας και υπότιτλο «ΑΓΝΟ-ΠΟΙΟΤΙΚΟ-ΜΟΝΑΔΙΚΟ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook