Τους σπουδαίους καλλιτέχνες, Θάνο Μικρούτσικο και Χρήστο Θηβαίο, καλωσόρισε σήμερα Δευτέρα 1/8/2011, το μεσημέρι, στα Χανιά ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα, με αφορμή τη συναυλία, που διοργανώνεται απόψε στις 21.30 στο Φρούριο Ιτζεδίν.

«Ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος, κουβαλώντας ως προέκταση πια του χεριού του το πιάνο του και τους εκπληκτικούς αυτοσχεδιασμούς του, «συνομιλεί» με τον τραγουδοποιό Χρήστο Θηβαίο, στήνοντας μια μουσική παράσταση που είμαι βέβαιος πως θα συγκινήσει και θα ταξιδεύσει το κοινό των Χανίων». Ο Δήμαρχος Χανίων κάλεσε όλους τους Χανιώτες να παρακολουθήσουν τη συναυλία, ενώ παράλληλα δεν παρέλειψε να εξάρει την παρουσία του κ. Μικρούτσικου στο Υπουργείο Πολιτισμού, ο οποίος ως πρώην Υπουργός Πολιτισμού, άφησε σημαντική παρακαταθήκη.

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο κ. Σκουλάκης ο Θάνος Μικρούτσικος έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη θητεία σου ως Υπουργό Πολιτισμού έως και σήμερα για το Φρούριο Ιτζεδίν, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «αποτελεί σύμβολο εθνικής αναφοράς, μνημείο ελευθερίας και δημοκρατίας και οφείλουμε να το διασώσουμε, να το προστατεύσουμε, να το αναδείξουμε, με κύριο στόχο να το αποδώσουμε στην τοπική κοινωνία ως χώρο πολιτισμού».

\"\" \"\"

«Προς την κατεύθυνση αυτή ο Δήμος Χανίων διεκδικεί την παραχώρηση της χρήσης του χώρου του Φρουρίου Ιτζεδίν από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου», συμπλήρωσε ο κ. Σκουλάκης.

«Ο σωστός άνθρωπος στη σωστή ώρα», με τη φράση αυτή ο κ. Μικρούτσικος χαρακτήρισε ευτύχημα για τα Χανιά να έχουν ως Δήμαρχο τον Μανώλη Σκουλάκη, με τον οποίο είχε γόνιμη συνεργασία κατά το παρελθόν. Επιπρόσθετα, όπως τόνισε ο κ. Μικρούτσικος ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, όπως σε αυτήν που έχει περιέλθει η χώρα μας, ο πολιτισμός και οι Τέχνες πρέπει να προωθούνται, αφού «αν πεθάνει ο πολιτισμός πεθάναμε σαν άνθρωποι»,
όπως ο ίδιος ανέφερε.

«Η παράσταση, που κάνουμε έχει την δική της πολιτική σημασία, γιατί αυτό που εκπέμπουμε πάνω από όλα είναι το “εμείς” και όχι το “εγώ”. Για τον λόγο αυτό πεθαίνουμε και ανασταινόμαστε σε κάθε παράσταση».

Με αυτή την τοποθέτηση ο τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος αναφέρθηκε στην αποψινή συναυλία, ευχόμενος ο κόσμος να «εισπράξει» τα μηνύματα της συναυλίας.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης, γνωστοποίησε ότι για τη διευκόλυνση του κοινού θα αναχωρήσουν πούλμαν από το ΚΤΕΛ με προορισμό το Φρούριο Ιτζεδίν, στις 20.00 και στις 20.30.

Τα πούλμαν θα επιστρέψουν στο ΚΤΕΛ με τη λήξη της συναυλίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook