Οι αστυνομικοί που υπηρετούν ειδικά στο κτίριο της ΕΛ.ΑΣ. στο Ρέθυμνο επι χρόνια ήταν εκτεθειμένοι στον αμίαντο που βρίσκεται στην εσωτερική τοιχοποιία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Ρεθύμνης “το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας / Τομέας Επαγγελματικής και Βιομηχανικής Υγιεινής, ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και προέβη στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες προληπτικές εξετάσεις στους εργαζόμενους συναδέλφους μας, που τόσα χρόνια είναι εκτεθειμένοι στο καρκινογόνο υλικό αμιάντου που βρίσκεται σε εσωτερική τοιχοποιία Αστυνομικής Υπηρεσίας του Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα, το επόμενο διάστημα, αντιπροσωπευτικό δείγμα εργαζομένων θα κληθεί να πραγματοποιήσει προληπτικές εξετάσεις αίματος, τα δείγματα των οποίων θα αποσταλούν για ανάλυση σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο του εξωτερικού.

Ευελπιστούμε ότι οι εξετάσεις θα είναι «καθαρές» και οι εργαζόμενοι συνάδελφοί μας απόλυτα υγιείς.

Δηλώνουμε ότι, θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, τους συναδέλφους μας που έχουν εκτεθεί στον κίνδυνο του αμιάντου και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας στο μέλλον.

Ελπίζουμε στην οριστική λύση του κτηριακού προβλήματος των Αστυνομικών Υπηρεσιών της πόλης μας, η οποία θα καταστεί δυνατή μόνο με την άψογη συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ρεθύμνου”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook