Απολύτως καμία υποστήριξη δεν λαμβάνουν από τον ΟΑΕΔ εννιά στους δέκα άνεργους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΙΝΕ- ΓΣΕΕ, μόνο το 10% των ανθρώπων που δεν έχουν δουλειά λαμβάνει επίδομα ανεργίας ενώ το πρόσθετο επίδομα των 200 ευρώ το μήνα το λαμβάνει το 1,5% του συνόλου των εγγραμμένων μακροχρόνια ανέργων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», πετά στους δέκα ανθρώπους που δεν έχουν δουλειά είναι μακροχρόνια άνεργοι, ψάχνουν δηλαδή δουλειά για περισσότερο από δώδεκα μήνες. Οι μακροχρόνια άνεργοι είναι, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, 820.000 και αποτελούν το 73,8% των ανέργων.

Εννιά στους δέκα άνεργους δεν υποστηρίζονται με κανέναν τρόπο από τον ΟΑΕΔ και δεν λαμβάνουν ούτε επίδομα ανεργίας ούτε επιδότηση απασχόλησης, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Από τα στοιχεία προκύπτει επίσης πως σε 350.000 οικογένειες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών και συνολικά στις γυναίκες περισσότερο από ό,τι στους άνδρες ενώ την 4ετία των δύο μνημονίων (2010-2014) καταγράφηκε αύξηση 45% στον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων και μείωση κατά 47% στον αριθμό των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook